Nihat Çiftçi de enflasyona isyan etti!

TAKİP ET

2015- 2019 yıllara arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Nihat Çiftçi yaptığı paylaşımlarla Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyor .

Halkın sorunlarıyla ilgili Şanlıurfa’da ki belediyelere çözüm önerileri sunan eski başkan, mevcut başkanlara da bakın “ben buradayım sinyali veriyor. “ Türkiye genelinde yaşanan sorunlara değinen Nihat Çiftçi yerel yönetimlerin maddi durumu kötü olan aileler destek çıkması gerektiğini belirti.

Nihat Çiftçi “Enflasyonun halkımıza yüklediği yük çok ağır olmuştur. Halkın bu zor durumundan kurtulmasına belediyelerde farklı bir hizmet açısıyla destek vermeliler. Bu konuda belediyeler düşük gelirli halkımızın yaşam mücadelesine destek olmak için suya yapılan zamları düşürerek su faturalarından geçim indirimi yapmalılar. Akaryakıta yapılan zamlarının etkisiyle halkımız özel araç kullanımı yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaktadır. Düşük gelirli aileler için ulaşım ücretinden asgari geçim indirimi yapılmalılar.” dedi

İŞSİZLİK SORUNU ÇOK YÜKSEK
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da 60 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna  53 bin kişi başvurmuştu. Bu sayıda Şanlıurfa’da işsizliğin had safhada olduğunu gösteriyor. Şanlıurfa’daki Başvuru Sayısı 30 Ülkenin, Türkiye’deki 640 İlçenin Nüfusundan Daha Fazla olması ’da içler açısı . Eski Başkan  Şanlıurfa’da işsizlik  soruna da şu çözüm önerisinde bulundu. “Genç nüfusumuzda işsizlik oranları çok yüksektir. İşsizlere destek olacak ve özellikle de sosyal yardım vakfına kayıtlı ailelerin gençlerine yönelik istihdam politikalarını geliştirmelidir.”

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA DA PARMAK BASTI

Nihat Çiftçi Şanlıurfa’da yüksek elektrik faturalarından, gübre tohum fiyatlarının yüksek olmasından dolayı can çekişen Urfalı Çiftçilerin sorunlara dairde yerel yönetimlerin çiftçiler destek vermesi gerektiğini vurguladı. Nihat Çiftçi ”Tarım üretiminde yüksek girdilerinin etkisini azaltmak için çiftçilere tohum, gübre, akaryakıt destekleri vererek üretimi destekleyen anlayışa geçmeliler.” yorumunu yaptı.

 KONUT FİYATLARINI ES GEÇMEDİ NİHAT ÇİFTÇİ

 Yaptığı önerilerle seçime girecek belediye başkanlarını andıran Nihat Çiftçi Urfa’nın sorunlarını tek tek tespit edip çözüm önerileri sunuyor. Mevcut belediye başkanlarının  şimdiden korkulu rüyası oldu. Nihat Çiftçi Şanlıurfa’da konut fiyatlarının tavan yaptığı bu dönemde yerel yönetimlere şu öneride bulundu. “Belediyeler yeni imar alanlarında altyapı çalışmalarına yönelerek altyapı hizmetlerini etkisiyle ucuz konut alanları üreterek konut pahalığının önüne geçmelidir.Belediyeler beton santralleri ve mucur ocaklarını aktif işletilerek, ürettikleri imalat malzemelerini piyasaya uygun fiyata satarak piyasadaki beton ve çimento fiyatlarının düşürmesini sağlanmalıdır.” Vurgusunu yaptı.

 

şanlıurfa nihat çiftçi enflasyon