Nihat Çiftçi'nin aklı yeni mi başına geliyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Nihat Çiftçi Karaköprü'de kangren haline gelen mezarlık sorunu ile ilgili öneride bulundu.

Daha önce Karaköprü Belediyesi’nin Belediye Başkanlığını yapan Çiftçi  kendi döneminde çözemediği mezarlık sorunuyla ilgili mevcut belediye başkanlarına çözüm önerilerinde bulunarak duyar kastı.

Ahmet Güzel tarafından gösterilen 48 dönümlük arazi encument kararıyla onayladıktan sonra Karaköprü Belediye Başkanı olan Nihat Çiftçi tarafından etrafı kara taşlar ile çevrildi.

Görkemli bir merasimle Nihat Çiftçi tarafından kara taşlarla çevrilen mezarlık yeri daha sonra tekrar iptal edilerek yeni mezar yeri olarak şuan ki Yeni Asri Mezarlığı olarak gösterildi.

Karaköprü’de yapılması gündemde olan Çardaklıkaya Köprülü Kavşağı için Karaköprü Aile Mezarlığın nakli gerekiyor.  Fakat Karaköprü sakinleri Aile Mezarlığının kaldırılmasını istemiyor.

Başkanlık görev süresi bittikten sonra Şanlıurfa’nın sorunlarını gündeme getirmeye çalışan ve mevcut Belediye başkanlarını köşeye sıkıştıracak önerilerde bulunan Nihat Çiftçi daha önce söz verip yapamadığı  Karaköprü mezarlık yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çardaklıkaya Köprülü Kavşağın yapımı için Karaköprü Aile Mezarlığın kaldırılması gerektiği vurgusunu yapan Nihat Çiftçi Karaköprü sınırları içeresinde vatandaşlara mezarlık yerinin tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçi sözlerine şöyle devam etti.”Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapımı planlanan çardaklıkaya köprülü kavşağının yapımı için Karaköprü aile mezarlığının nakli gereklidir. Tüm Karaköprülüler mezarlık naklinin Karaköprü sınırları içinde yapılacak yeni bir mezarlığa yapılmasını istemekteler.”

NihatÇiftçi Urfa Belediye