Nufus, neredeyse Suruç kadar oldu

TAKİP ET

Hayatın normale döndüğü Şanlıurfa'nın sınır komşusu Tel Abyad'ın nüfusu neredeyse Suruç kadar oldu. Resulayn'a da dönen Suriyelilerin sayısı Hilvan ve Halfeti'nin nüfusunu geçti. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, gazetemize yaptığı açıklamalarda Tel Abyad'ın nüfusunun 100 bini geçtiğini ve Resulayn'a dönenlerin sayısının 50 binin üzerinde olduğunu belirtti.

En fazla Suriyeli barındıran ikinci il konumunda olan Şanlıurfa için Suriyelilerin güvenli bölgeye dönüşleri büyük önem taşıyor. Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütünden temizlenen Tel Abyad ve Resulayn’da hayat normale dönerken, burada alt yapı ve sosyal hizmetler de devam ediyor. Suriyelilerin güvenli bölgeye dönüşleri hız kazanırken, bu durum Şanlıurfalıları da memnun ediyor. Suriye’nin Resulayn ilçesine dönenlerin sayısı Şanlıurfa’nın 41 bin nüfuslu Halfeti ve 42 bin nüfuslu Hilvan ilçesini geçti.

 

PTT Şubesi’nin açılış töreni için Tel Abyad’a geçen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinasyonunda kamu kuruluşları, Türk Silahlı Kuvvetleri, Yerel Meclis ve halkın desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne yaraşır hizmetlerin sunulmaya başladığını belirterek, Tel Abyad ve Resulayn’ın nüfusu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.  

 



‘Nüfusu 100 binin üzerine çıktı’

Daha önce terör örgütleri işgalleri altında bulunan Tel Abyad’dan hızla Şanlıurfa’ya göç yaşanıyordu. Ancak Barış Pınarı Harekatı ile güvenli hale getirilen Tel Abyad’a tersine dönüş başladı. Barış Pınarı Harekatı öncesinde ilçenin nüfusunun 25-30 bin civarına düştüğünü belirten Vali Erin, Tel Abyad nüfusunun, bugün itibariyle 100 binin üzerine çıktığını ifade etti.  

 

‘Türkiye’nin elinin değdiği yere güven geliyor’

Vali Erin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin elinin değdiği yere güven geliyor, huzur geliyor. Buradaki topraklarından olmuş insanlarımız, hem Suriye’nin derinliklerinden hem de diğer yerlerden hızlı şekilde dönmeye başladılar.” dedi.

 



‘50 binden fazla kişi Resulayn’a döndü’

Resulayn ilçesinin de Barış Pınarı Harekatı öncesinde neredeyse insansız bir kent konumuna geldiğini vurgulayan Vali Abdullah Erin, “Harekat sonrasında Resulayn’a dönenlerin sayısı 50 binin üzerinde. Şu anda Resulayn’da da nüfus 80 binin üzerinde.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Erin, SUDKOM ve tüm kamu kurum kuruluşlarıyla buradaki yerel meclisi ve sivil yapıyı desteklemeye devam edeceklerini söyledi.



Abdulkadir Çelikcan



 

nufus neredeyse suruç kadar oldu ‘nüfusu 100 binin üzerine çıktı’ ‘türkiye’nin elinin değdiği yere güven geliyor’ ‘50 binden fazla kişi resulayn’a döndü’