Obut: "Önceliklerimizi biliyoruz"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 7 yıl boyunca il müdürlüğü görevinde bulunan Osman Hondu'nun yerine kısa süre önce uzun yıllar Batman ve Siirt'teki önemli görevlere imza atan Naci Obut'un atanmıştı. Kaçakla mücadele ve enerji arzı noktasında Siirt ve Batman'da önemli çalışmalara imza atan Naci Obut, Şanlıurfa gündemine hızlı bir giriş yaptı.

Batman İl Müdürlüğü’nden Şanlıurfa il Müdürlüğü’ne atanan Naci Obut Başta tarımsal sulamadaki borçlar olmak üzere DEDAŞ Personellerinin iş bırakması gibi konularla başa çıkan İl Müdürü Obut’a Urfa Değişim Gazetesi hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Ziyarette Şanlıurfa’nın enerji noktasında öncelikleriyle birlikte Şanlıurfa’nın enerji konusunda dünü bugünü, yarını konuşuldu.

“OLUMSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Urfa Değişim Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arası ve haber Merkezinden Kader Topal tarafından yapılan ziyarette İl Müdürlüğüne yeni atanan Naci Obut’a Şanlıurfa’nın elektrikle ilgili son durumu konuşuldu. Son günlerin gündem konusu olan tarımsal sulamada çiftçilerin elektrik borçlarıyla ilgili olarak çiftçiler ile Şanlıurfa Dicle Elektrik A.Ş. arasındaki köprüleri kırarak tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracağını belirten Obut, “Şanlıurfa için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞILMASI GEREKTİĞİ VURGUSU YAPILDI 

Dicle Elektrik ile Şanlıurfa çiftçisi arasında yaşanan sorunlara köklü çözümler üreteceklerini belirten Dicle Elektrik A.Ş.  Şanlıurfa il Müdürü Naci Obut, bu gibi olumsuz sorunların en kısa sürede ortadan kaldırmak için çalışacaklarını belirtti. Şanlıurfa’da özellikle son dönemlerde çiftçilerin borçtan dolayı yaşadığı elektrik kesintilerinden dolayı protestolar yapılmasını da tasvip etmediğini çözümün çok uzak olmadığını, görüşmelerin yapılması gerektiğini ifade ederek borçların ödenmesi noktasından da şirket olarak sürekli teşvik tamamen çözüm odaklı çalışılması yaptıklarını vurguladı.

“ŞANLIURFA’DA KURUMLAR ARASI BİRLİKTELİĞİN OLMASI GEREKİYOR”

Göreve yeni başlayan Şanlıurfa Dicle Elektrik il Müdürü Naci Obut, Şanlıurfa’da bulunan kurumların birlikte hareket etmesi ve işbirliği içerisinde olması gerektiğini aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün Şanlıurfa’da A kurumu yada B kurumu kalıplarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizler ne yapıyorsak tamamen o ilimizin kalkınması için yapmamız gerekiyor. Şanlıurfa’da birlik ve beraberlik içerisinde uyum halinde çalışmamız gerekiyor. Bir sorun mu var o birine başka biri de diğerine devretmemeli, o sorunu karşılıklı tamamen tarafsız bir şekilde masaya yatırarak çözüm noktasını bulmamız gerekiyor. Şanlıurfa’ya yeni görevlendirildim ve inanın ki Şanlıurfa için ne gerekiyorsa elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

“SORUNLARIN FARKINDAYIZ BU KONUDA BASINIMIZIN DA ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMASI GEREKİYOR”

Özellikle Şanlıurfa’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının önemini çok iyi bildiklerini belirten Obut, “Basın demek halkın sesi demektir. Kurumların eksikliği gösterme noktasında önemli bir yerde bulunuyorlar. Bizim basın olmazsa olmazımızdır. Evet, sorunların olduğunu biliyoruz, bu sorunlar için bizlerde çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettireceğiz” diye konuştu.

 “URFAMIZ İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYANLARIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Urfa Değişim Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Aras, İl Müdüründen sonra basın olarak üstümüze düşen ne gerekiyorsa yapacağız diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa hızla büyüyen bir şehrimiz, bizler bugün Şanlıurfa’mız için çalışmazsak yarın başka bir Urfa olmayacak. Dediğiniz gibi evet sorunlar var fakat bu sorunlar halledilmeyecek sorunlar değil, bu sorunların üstesinden hepimiz birlikte geleceğiz. Bugün kim Şanlıurfa için elini taşın altına koyuyorsa başımızın üstünde yeri var. Yeter ki Urfa’mız gelişsin, sorunlarla gündeme gelmesin. Sizleri takip ettiğimiz kadarıyla ilimizdeki bu sorunun da üstesinden geleceğinize inanıyorum” dedi.

Şanlıurfa il Müdürlüğü Osman Hondu Naci Obut