Öcalan, belediyenin koronavirüsle mücadelesini sordu

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Suruç Belediyesi tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların paylaşılmadığını, çalışmaların ne derece yapıldığını sordu.

Dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını nedeniyle tüm belediyeler temizlik ve ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ancak HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Suruç Belediyesinin çalışmalarını görmedikleri belirterek, çalışmaların yapılıp yapılmadığını sordu. Öcalan, koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalar ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması üzerine konuyu Meclise taşıdı.

Konu ile ilgili soru önergesi veren Öcalan, “Sosyal politikaların işletilmesi ve yürütülmesine dair en önemli rollerden biri yerel yönetimlere düşmektedir. Yerel yönetimler, halka ulaşmanın ilk ve önemli basamağını teşkil etmektedir. Bu sebeple kritik bir pandemi sürecini yaşadığımız şu günlerde, belediyelerin koronavirüs ile mücadelede çok etkin çalışmaları gereği ortadadır. Ancak Suruç Belediyesine atanan kayyımın koronavirüs ile mücadele kapsamında ne kadar etkin çalıştığı bilgisine ulaşılamamaktadır.” dedi.

Ömer Öcalan, Bakan Soylu’nun cevaplaması üzerine şu soruları yöneltti:

1)Atanmış kayyım tarafından yönetilen Suruç Belediyesi’nde, koronavirüs salgınına karşı herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa, hangi önlemler alınarak, ne tür çalışmalar yapılmaktadır? Bu çalışmalara nereden ulaşılmaktadır?

2)Tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de ağır sonuçlar doğurmakta olan, hayatın akışını değiştiren koronavirüs salgını sürecinde Suruç Belediyesi’ne ait resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları neden güncel ve aktif değildir?

3)Yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken önlem ve tedbirlere ilişkin açıklamalar ve ilgili duyurular hakkında halk nasıl bilgi sahibi olmaktadır?

4)İnsanların evlerinde kalması gereken bu kritik dönemde Suruç Belediyesi hangi kanallar aracılığı ile halka ulaşmaktadır?

5)“Evde kal” çağrıları kapsamında Suruç belediyesi ne gibi uyarı ve bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır? 

6)Suruç halkı bu süreçteki ihtiyaç ve isteklerine dair Suruç Belediyesi’ne ulaşabilmekte midir?

7)Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan kişilerin ihtiyaçları Suruç Belediyesi tarafından karşılanmakta mıdır?

8)Nüfusunun çoğunluğu Kürt olan ve Kürtçe konuşan Suruç İlçesinde, salgına karşı halka anadillerinde bilgilendirme ve uyarı çalışmaları yapılmakta mıdır?



Haber Merkezi

Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan suruç belediyesi tarafından koronavirüsle mücadele İçişleri bakanı süleyman soylu’ sosyal medya hesapları neden güncel ve aktif değildir