Öcalan, o zabıtaları Meclise taşıdı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Şanlıurfa'da zabıta ekiplerinin pamuklu şeker satan çocuğu dövdüğü iddialarını Meclise taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da pamuklu şeker satan çocukların zabıta ekipleri tarafından dövüldüğü iddia edilmiş, görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Konuyu Mecliste gündeme getiren HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre Şanlıurfa’ya bağlı Haliliye ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesi Yunus Emre Caddesinde, pamuk şeker ve balon satmak isteyen iki çocuğa izin vermeyen zabıta, iki kardeşi araçlarına bindirip uzak bir yerde çocuklardan birini döverken görüntülenmektedir.  Bir yurttaşın zabıtayı takip edip, kameraya çekmesiyle ortaya çıkan görüntülerde; zabıtalar çocukları sattığı ürünleri bir daha satmamaları yönünden tehdit edip dayak atarken sattığı ürünleri de ellerinden almak istedikleri görülmektedirler." dedi.

Milletvekili Öcalan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması için Meclise verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

1- Görüntülere yansıyan zabıtaların kimlikleri tespit edilmiş midir?

2-Söz konusu zabıtalar ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa soruşturma hangi aşamadadır?

 

Öcalan o zabıtaları meclise taşıdı hdp Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan sosyal medyaya yansıyan görüntülere İçişleri bakanı süleyman soylu