Öcalan, seçim için ne mesaj verdi?

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İstanbul seçimleri ile ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti. Seçimlerde HDP'nin hangi adayı destekleyeceği ise merak ediliyor.

23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde tartışmalar devam ederken, HDP'nin ise hangi adayı destekleyeceği tam olarak kesinleşmedi. HDP'li bazı kesimler tarafından seçimden sonra Kürtlerin destek verdiği CHP'nin açlık grevlerinde ve bazı konularda sessiz kaldığı söylemlerinin gündeme gelmesi sonucu HDP'nin hangi tarafta yer alacağı merak konusu oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'da CHP'ye destek veren HDP'nin Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ı mı yoksa CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu mu destekleyeceği henüz netlik kazanmadı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan da sosyal medyadan seçimler ile ilgili bir paylaşımda bulundu. HDP'nin henüz kime destek vereceğinin kesinleşmediği mesajını veren Öcalan, "Tabiki İstanbul seçimleri önemlidir. Ama Kürt halkı için en önemlisi binlerce tutuklunun açlık grevinde  olması ve yaşamları söz konusudur. Devam eden tecrit durumu vardır. Birileri belediye başkanı olsun diye Kürt halkı fedakarlık yapsın. Peki Kürt halkına siz ne diyorsunuz." ifadelerini kullandı.



Öcalan seçim için ne mesaj verdi? hdp Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan seçimlerde hdp in hangi adayı destekleyeceği ise merak ediliyor