Öcalan, Siverek Belediyesi'ni Bakan'a sordu

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Siverek Belediyesi'nde son günlerde yaşanan istifa furyasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Milletvekili Ömer Öcalan, Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları, makam odasında uğramış olduğu silahlı saldırı sonucu başlayan istifa zincirinin nedenlerini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

İşte Öcalan’ın Bakan Soylu’ya soru önergesi;
Son günlerde Siverek Belediyesi’nde olağanüstü şeyler yaşandığı kamuoyunca tartışılmakta ancak gerçekte ne olup bittiği ile ilgili yetkililerce kamuoyu yeterince bilgilendirilmemektedir.
Yaşanan gelişmelere bakıldığında; 23 Kasım'da akşam saatlerinde Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları, makam odasında uğramış olduğu silahlı saldırı sonucu yaralanmıştır. Bu olaydan bir hafta sonra ise AKP'den Siverek Belediye Başkanı seçilen Şeyhmus Aydın, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Şanlıurfa Valiliği'ne istifa dilekçesini sunarak görevinden ayrılmıştır.  Söz konu olaya ilişkin soruşturma başlatılsa da yaralamadan sorumlu kişilerin gözaltına alınıp alınmadığına dair bilgi paylaşılmamıştır. Yine Belediye Başkanı’nın istifası ile Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğraması arasında bir ilişki olup olmadığına dair kamuoyuna herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmamıştır. Konu ile ilgili olarak AKP'li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifasının sağlık sorunları nedeniyle olmadığını AKP'li belediye meclis üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan kaynaklı olduğu iddia edilmektedir. Söz konusu anlaşmazlığın temelinde ise yapılan işlerde meclis üyelerinin belli bir pay aldıkları ve bu paylaşımlarda yaşanan anlaşmazlıkların olduğu iddia edilmektedir.  Bu nedenle Partili meclis üyelerinden kimsenin istediği payı alamadığı için belediye başkanına baskı yaptıkları ve bundan dolayı da belediye başkanının istifa ettiği iddia edilmektedir.  Ayrıca Siverek ilçesindeki kamu kurum amirlerinin de içinde olduğu bir rüşvet ve yolsuzluk ağının olduğu iddia edilmektedir. Bu nedenle, Şeyhmus Aydın’ın istifa etmesinden sonra ilçede kaymakam, emniyet müdürü ve müftü ile ilçenin tapu ve tarım müdürlerinin de görevden alındığı ifade edilmektedir. Başkan Aydın’ın yardımcılığını yapan iki meclis üyesi Cumali Karavar ve Hasan İzol’un ise 3 Aralık’ta yapılacak olan belediye başkanı seçiminde aday olmak için istifa ettikleri öğrenilmiştir.
Bu anlamda ilgili kamu kurumlarında ve Siverek Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili kamuoyuna ivedilikle açıklama yapmalıdır.
Bu bağlamda;

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifası ile Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğraması arasında bir ilişki var mıdır?

Siverek ilçesinde kamu kurum amirlerinin de içinde olduğu bir rüşvet ve yolsuzluk ağının olduğu ve söz konusu görevden alınmaların bu nedenle gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifası ile ilçe kaymakamı, emniyet müdürü, ilçe müftüsü ile ilçenin tapu ve tarım müdürlerinin de görevden alınması arasında bir ilişki var mıdır?

Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğramasına ilişkin başlatılan soruşturma hakkında kamuoyuna neden açıklama yapılmamaktadır? Saldırıyı gerçekleştiren kişiler gözaltına alınmış mıdır?

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifa gerekçesinin asıl nedeninin AKP’li belediye meclis üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan ve kurum amirlerinin de içinde bulunduğu yolsuzluk ilişkisinden kaynaklı olduğu iddiası doğru mudur?  

Söz konusu anlaşmazlığın temelinde ise yapılan işlerde meclis üyelerinin belli bir pay alması ve bu pay miktarlarında yaşanan anlaşmazlıkların olduğu ve kurum amirlerinin de ilişkinin içinde oldukları iddiası doğru mudur?