Öcalan "Sizleri hak ve hukuku savunmaya davet ediyorum"

TAKİP ET

Şanlıurfa'da polisin düzenlediği operasyonda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe başkanlarının da bulunduğu 25 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili HDP Şanlıurfa il örgütü basın açıklaması düzenledi.

Konuyla ilişkin basın açıklaması düzenleyen HDP il örgütü Ahmet Bahçivan iş merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını HDP Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan yaparken onun yanı sıra 28. Dönem HDP milletvekili aday adayı Aliye Kızıldamar,  28. Dönem HDP milletvekili aday adayı Ahmet Atış ve çok sayıda partili katıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem ve Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan HDP Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan yöneticilere sert sözlerle yüklendi.

“İŞLERİNİ GÜÇLERİNİ BIRAKMIŞ PARTİMİZE SOYKIRIMLAR UYGULUYOR”

Merkez üssü Şanlıurfa olmamasına rağmen çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinin nedenini yerel yönetimlere bağlayan Öcalan “Bizler şehir olarak 6 Şubat’ta bu güne kadar büyük acılar yaşayan bir iliz. Burası merkez üssü olmamasına rağmen 180’nin üzerinde insanımız hayatını kaybetti. Selde 20 civarında insanımız hayatını kaybetti. Şehrimiz büyük bir metropol olmasına rağmen maalesef şehir adına büyük bir utanç yaşıyoruz. Bu memleketi yönetenler dere yataklarını imara açtılar. Dayanıksız bina yaptılar. Maalesef şehrimiz büyük bir yönetememe krizi ile karşı karşıyadır. Halkımız en iyi yönetim ve hizmet şeklini hak ediyor. Bu yönetimler işlerini güçlerini bırakmış partimize soykırımlar uyguluyor.” dedi.

“BUNLAR BİZLERE OPERASYON ÇEKİYOR VE BÜYÜK BİR OYUN KURUYOR”

Geçtiğimiz günlerde yakalanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe başkanlarının yakalanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü  “27 Mart’ta ilçe eş başkanlarımızın da içinde bulunduğu 24 arkadaşımız gözaltına alındı. Bunlardan 23’ü dün gece itibariyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın yaptığı ise seçim çalışmalarıdır, muhalefet yapmaktır, halkın sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmektir. Lakin bunlar bizlere operasyon çekiyor ve büyük bir oyun kuruyor.” ifadelerine yer verdi.  

“SİZLERİ HAK VE HUKUKU SAVUNMAYA DAVET EDİYORUM”

Daha sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Öcalan şu ifadelere yer verdi “Bu şehirde adalet olsaydı Emine Şenyaşar adliye önünde adalet aramazdı. Adalet sarayı görevini yerine getirseydi insanları öldüren kişileri hâkim karşısına çıkarırdı. Maalesef öyle bir şey yoktur. Anayasa ve yasa ihaleleri var biz bunları kabul etmiyoruz bunlar yanlıştır. Bakınız bu şehir su altında kaldı neredeydiniz, Bu şehirde onlarca insan hayatını kaybetti neredeydiniz? Ama bizler buradayız burada olmaya devam edeceğiz. Sizler bu şehri yönetemezsiniz enkaz başına günlerce gidemediniz ama biz demokratik siyaset yol ve yöntemleriyle halkımızın sorunlarını hep gündemde tutacağız. Sizleri hak ve hukuku savunmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.