Odabaşı, CHP'nin adaylık sıralamasından dert yakındı!

TAKİP ET

Diyarbakır'da dün düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kadın Kolları toplantısına katılım sağlayan Nazan Odabaşı, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazliaka, Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasette kadınlara yeteri kadar önemin verilmediğini söyledi.

Genel  seçimlerde milletvekili, yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olduğunu, fakat bazı sebeplerden dolayı sıralamalarda geriye atıldığını aktaran Nazan Odabaşı, Aylin Nazliaka’ya CHP’nın kadınlara gösteriş olsun diye değil, vasıflı oldukları için sıralama verilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda söz alan Siverekli Nazan Odabaşı,  Aylin Nazliaka’ya şunları söyledi. ”İş milletvekili sıralamasında,  kadınlar hep arka planda. Hep kadının ödemesi başkası tarafından yapılıyor, o da isim olarak 9.sırada 8. Sırada kadın var mı var. CHP kadın koyuyor mu koyuyor gibi bir anlayış söz konusu. Her ne kadar konuşmalarımızda bunlar varsa bunlar hiç uygulanmıyor. Ben gecen dönem Şanlıurfa’da milletvekili adayıydım Şanlıurfa’da belediye başkan adayıydım 4. Sıradayken, 9. Sıraya geldi. Bir takım şeyler oldu bunları az çok bilirsiniz. Biz sade vatandaş olarak fazlasını bilmiyoruz doğrusu. Bunlar bir anlamda kadınları demolize ediyor. Siyasette kadınlara verilen önemi görmemek, kadınlara verilen önemi partiden görmemek bizleri üzüyor. Siz kadın kolları başkanı olarak sizlerden bunu rica ediyorum, lütfen sıralamalarda kadınlara gösteriş olsun diye değil, gerçekten vasıflarına güvendiğiniz için sıralamalara koyun. Onu rica ediyorum.”

  

Odabaşı Sondakika