Odabaşı Kadıköy'de kuş uçurtmuyor!

TAKİP ET

İstanbul Kadıköy Belediye'sinin başarılı başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kaldırım işgaline karşı başlattığı uygulamalara devam ediyor.

Zabıta ekipleriyle birlikte denetim yapan Odabaşı, kaldırımları işgal eden motosikletlerin üzerine, ““Aracınızla yaya kaldırımını işgal etmek kente karşı suçtur” etiketi astı.

Şanlıurfa Siverekli olan CHP’li başkan Odabaşı, Kadıköy Belediyesinde yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı vatandaşların taktirini kazanmaya devam ediyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı ve belediye ekipleri, kaldırımı işgal eden scooterların ardından, bugün de motosikletler için harekete geçti. Hasanağa Caddesi’nde, dükkanların kaldırım sınırını aşan bölümleri, motosikletler ve araçlara yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde, yaya geçini engellediği tespit edilen motosikletlere “Kıymetli kullanıcı, aracınızla yaya kaldırımını işgal etmek kente karşı suçtur” yazan etiket bırakıldı.

Kadıköylü bir motosiklet sürücüsü ise yeni düzenlemeden sonra aracını bırakacak yer bulamadığını ifade ederek, 100 yıllık düzenin değiştiğini söyledi. Odabaşı, otomobiller gibi motosiklet sürücülerinin de otoparkları kullanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:“Biz kaldırımları özgürleştireceğiz ve yayaların geçişine engel hiçbir şey olmayacak. Diyorum ki kaldırımın üzerinde ne varsa hepsini kaldıracağız. Motosiklet, inşaat demiri, belediyenin koymuş olduğu reklam panoları, altyapı kurumlarının koymuş olduğu santraller, masa ve sandalyelerin hepsini kaldıracağız.”

SİVEREKLİ BAŞKAN GURUR KAYNAĞI OLDU!

Hasanağa Caddesi’ndeki denetimler sırasında bir vatandaş da Kadıköy Belediyesi’nin scooterlara yönelik kararının çok doğru olduğunu söyledi. Vatandaş, “Başımıza bela oldu resmen. Kadıköy’de yayaya dikkat edemiyoruz, motora dikkat edemiyoruz. Üçüne birden dikkat ederken muhakkak bir kaza oluyor, Kadıköy çarşının özellikle bu taraflarında. Şimdi çok rahatız. Tebrik ediyorum, çok mükemmel bir karar. Partiliniz olmadığım halde tebrik ediyorum” diye konuştu.

Şerdil Dara Odabaşı