Odalaşamayan petshoplar tek çatı altında olacak

TAKİP ET

Kısa süre önce yayınlanan genelge ile petshoplar, Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu'na bağlandı. Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Demircan "Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlarda hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey' dedi. Demircan, tüm petshopların bağlanmadığını, odalaşamayan petshopların Kasaplar Odası çatısı altında toplanacağını kaydetti.

Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Demircan petshopların Kasaplar Odası'na bağlanmasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Demircan, tüm petshopların bağlanmadığını, odalaşamayan petshopların Kasaplar Odası çatısı altında bir araya geldiğini söyledi.

“Yeni sistemde petshoplar Kasaplar Odası’na bağlandı” diyen Demircan, “Yeni işletme açacak olanlar artık bize başvuru yapacak. Eski açanlar aynı şekilde devam edecek. Bizde bunların sorumlusuyuz. Bizim alanımız hayvansal olduğu için, bunlarda hayvan kısmına girdiği için ondan birleştirildi. Petshopları toparlamak da iyi bir şey. Herkes mesleğini yapsın” diye konuştu.

Vatandaşın tepki gösterip 'Kasaplarda kedi köpek mi satılacak' şeklinde tepkisine de Başkan Demircan “böyle bir durumun söz konusu olmadığını” sözlerine ekledi.

Urfa Değişim Gazetesinin Mikrofonlarına Konuşan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Demircan yayınlanan genelge hakkında fikirlerini paylaştı.

EN YAKIN ODA BİZ OLDUĞUMUZ İÇİN BİZE KAYIT OLMALARI ÖNGÖRÜLDÜ!

Petshopların Kasaplar Odasına yakın olduğu için bağlandığını söyleyen Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Demircan  “Şanlıurfa’da bilindiği üzere karma esnaf odası bulunmamaktadır. Petshopların en yakın olduğu oda bizim kasaplar odası olduğu için bize bağlandı. Açık olan petshoplar var. Onlara kedi köpek hayvan satma yasağı getirildi. Tekrardan onları satabilmek için bir odaya bağlı olmaları gerekiyor. Oda kayıtlarının olması lazım. Urfa’da petshopların sayısı diğer şehirlere göre az olduğu için bir oda kurmaları söz konusu değildir. Onun için bize bağlanmaları gerekiyor” dedi.

DAHA ÖNCE FARKLI ODALARA KAYITLIYDILAR

Daha önce petshopların kendileriyle alakasız odalara kayıtlı olduğunu söyleyen Başkan Demircan Kasaplar Odasına bağlanmasını normal karşıladığını söyledi.

Başkan Demircan sözlerini şöyle sürdürdü, “Daha önce farklı odalara kayıtlı olanlar bize kayıtlı olacaklar. Daha önce Manavlar Odasına ,Çicekciler Odasına kayıtlı olanlar vardır. Yani birbirinden farklı odalara kayıtlıydılar. Bize bağlanmaları uygun görüldü” ifadelerini kullandı.

ŞU ANDA KAYITLI OLAN YOK

Yayınlayan genelgeden sonra odaya kayıt olmaya gelen petshopcuların olmadığını aktaran Başkan Demircan “Daha yeni uygulamaya geçtiği için gelen kayıt olan Petshopcu yok. Önümüzdeki günlerde hepsinin gelip kayıt yapmalarını bekliyoruz. “dedi.

MİLLET NİYE TEPKİ GÖSTERİYOR

Petshopcuların Kasaplar Odasına bağlanmasına vatandaşın tepkisine anlam veremediğini söyleyen Başkan Demircan “Onlarda birer esnaf, insanlar neden tepki gösteriyorlar anlamıyorum. Onlarda ekmeklerini kazanıyorlar. Bizim odaya zirai ilaççılarda bizlere kayıtlı biz zirai ilaç mı satıyoruz. Odaları olmadığı için bize kayıt yapıyorlar. Bide karma oda Urfa’da olmadığı için bize kayıt yapacaklar. Onun için onlara en yakın olan Kasaplar Odasına kayıt olacaklar. Bizde hayvan satıyoruz. Onlarda hayvan satıyorlar. Yoksa gidip çiçekçilere mi kayıt yapsınlar” yorumunu yaptı.

Mehmet Kırvar-Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu petshoplar