Ödenek yok, projeler aksıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da hayata geçirilen birçok proje adeta yılan hikayesine döndü. Projelerin aksama nedeni ise ödeneğin yapılmaması olarak belirlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle trafiği rahatlatma amacıyla hayata geçirilen birçok proje bitirilmesi planlanan tarihin geçmesine rağmen halen bitirilmedi. Birçok çalışma gibi adeta yılan hikayesine dönen bu çalışmaların da halen bitirilmemesi sorunlara neden olduğu için tepkilerin de oluşmasına neden oluyor. Özellikle Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı, Karakoyun Köprülü Kavşağı çalışmalarının gerektiğinden fazla uzaması ve Şehir Hastanesinin henüz yapımına başlanmaması tepkileri üzerine çekiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ise bu çalışmaların aksamasının nedeninin ise ödeneğin gelmemesinden kaynaklandığı belirtiliyor.



Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağın ödenek sorunu

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı ile ilgili çalışmalara 2018 yılının Mayıs ayında başlandı. Proje, trafiğin en yoğun olduğu alanda bulunmasından dolayı trafik akışının da tıkanmasına neden oldu. Şanlıurfa'nın trafik akışının düzene girmesi için bu çalışmanın kısa sürede bitirilmesi beklenirken, projeye ödeneğin yapılmaması zaman zaman çalışmaların aksamasına neden oldu. Bu durum ise vatandaşların da tepkisine neden oldu. Çalışmaların oldukça yavaş yürütüldüğü Kavşağın ilk etabı tamamlandı ve Mart ayında açılışı bile yapıldı. Ancak proje, ödeneğin yapılamaması sonucu yine aksaklığa uğruyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise projenin bitirilmesi için Bakanlıklardan ödeneğin yapılması için destek istedi.







Karakoyun Köprlü Kavşağı...

Karakoyun Köprülü Kavşak da en yoğun trafik akışının olduğu alanda başlayan bir projedir. Anayol üzerinde hayata geçirilen bu projede yapılan çalışmalar da trafik sorununun yaşanmasına neden oldu. Bu projenin de çalışmaları yılan hikayesine döndü. Özellikle kentin bel kemiği konumunda olan Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır'ı birbirine bağlayan yollar üzerinde aynı anda büyük projelerin yürütülmesi sorunlara neden olmuş, bu sorunlar da tepkilere yol açmıştı. Ancak Karakoyun Projesi de belirlenen sürede bitirilemeyen projeler arasında yer alıyor.







Trambüsün akıbeti merak ediliyor

Şanlıurfa'nın merkezindeki trafik akışını rahatlatmak üzere hayata geçirilen trambüs projesi çalışmaları 2017 yılında başladı. Ancak 9 ay önce çalışmaları bitmiş olması gereken trambüs halen faaliyete girmedi. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, görevi devretmeden önce trambüs ile ilgili yaptığı son açıklamada aksamanın yüklenici firmadan kaynaklandığını belirterek, projenin Mayıs ayında hizmete gireceğini söylemişti. Ancak Mayıs ayının gelmesine rağmen trambüs ile ilgili herhangi bir çalışma söz konusu değil. Ankara'da Şanlıurfa'nın diğer yatırımlar için Bakanlardan ödenek desteği talep eden Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'ün trambüs projesi üzerinde durmaması bu projenin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağın bitmesi için ödenek desteği talep ettiğini belirten Beyazgül, Şehir Hastanesinin yapımına başlanması talebini Bakanlara ilettiğini ve bu çalışmalar ile ilgili olumlu talimatın verildiği bilgisini paylaştı.



Ödenek yok projeler aksıyor Şanlıurfada hayata geçirilen birçok proje Şanlıurfa büyükşehir belediyesi Çevik kuvvet köprülü kavşağın ödenek sorunu