Öğrenciler Emniyet'le hem serinliyor hem de öğreniyor

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere cankurtaranlık dersi ve lisans edindirmeye yönelik yüzme kursu verilecek.

Havaların sıcak olmasıyla çocukların kanallarda değil, havuzlarda serinlemek için bir katkı da Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden geldi. İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak yaz tatilinin başlaması, okulların tatil olması ile birlikte serinlemek amacıyla sulama kanallarına girişin tehlikeli olduğunun bilincini öğretmek ve kanala girişi engellemek, boğulma vakalarının önlenmesi amaçlanarak öğrencilere havuzda serinleme teşvik edildi.







Şanlıurfa il merkezinde eğitim gören, 30 öğrenciye meslek edindirme faaliyeti kapsamında cankurtaranlık kursu verilirken, lisede eğitim gören 30 öğrenciye ise lisans edindirmeye yönelik yüzme kursu verilecek.

29 Haziran'da lisans edindirmeye yönelik yüzme kursuna Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Beykapısı Yüzme Havuzunda 30 öğrenci ile başlandı. Kursa gelen öğrencilere yüzme için gerekli olan yüzme şortu, bone, gözlük, havlu ve spor çanta hediye edildi. Yüzme kursu, 6 hafta boyunca devam edecek olup kurs sonunda öğrencilerin lisanslı sporcu olması sağlanacak.

 

Öğrenciler emniyetle hem serinliyor hem de öğreniyor Şanlıurfa İl emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik Şube müdürlüğü sulama kanallarına girişin tehlikeli olduğu