Öğrenciler, projelerini görücüye çıkardı

TAKİP ET

Atatürk Anadolu Lisesi'nde açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılan Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, '4006 Bilim Fuarı ile öğrencilerimiz, merak ettikleri, yapmak istedikleri ve imkansızlıktan dolayı yapamadıkları bazı projeleri burada TÜBİTAK'ın destekleriyle yapma imkanı buluyorlar.' dedi.

Haber: Murat Doğan

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları projeleri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergiledi. Toplam 23 projeyle fuara katılan öğrencilerin çalışmaları dikkat çekti.  Düzenlenen Fuara Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DEMİR: ‘55 OKULUMUZDA TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI YAPILDI’

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı hakkında bilgi veren Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, “Bugün Atatürk Anadolu Lisesi 4006 Bilim Fuarı için bir arada bulunmaktayız. Burada öğrencilerimiz güzel çalışmalara imza atmışlar. 4006 Bilim Fuarı ile öğrencilerimiz, merak ettikleri, yapmak istedikleri ve imkansızlıktan dolayı yapamadıkları bazı projeleri burada TÜBİTAK’ın destekleriyle yapma imkanı buluyorlar. Bu yıl Eyyübiye ilçesinde 55 okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı. Bu şekilde ilçemizin eğitim-öğretimine ciddi şekilde katkılar sağladı. Bu fuarlarda emeği geçen bütün koordinatörlerimize, okul müdürlerimize ve TÜBİTAK temsilcisine teşekkür ediyorum. Şu anda eğitim-öğretim yılının sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bu hafta itibariyle bu bilim fuarları tamamlanacak ama önümüzdeki yıl yükselen ivmeyle fuarlar devam edecek ve daha da artacak.” diye konuştu.

YÜKSEK: ‘ÖĞRENCİLERE BİLİMSEL ARAŞTIRMA BASAMAKLARINI ÖĞRETMEYİ AMAÇLADIK’

Atatürk Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje Yöneticisi İsmail Yüksek, “Atatürk Anadolu Lisesi olarak ikinci TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda okul idaresinin yardımıyla 6 öğretmen, 51 öğrenci ile bu projeyi yürüttük. 23 tane de TÜBİTAK projemiz var. Bu projeleri farklı branşlarda yaptık. Bunlar Biyoloji, Kimya, Fizik, Edebiyat, Coğrafya gibi alanlarda gerçekleştirdik. Projeleri gerçekleştirirken Sadece bir materyal tasarlamadık, öğrencilere bilimsel araştırma basamaklarını öğretmeyi amaçladık. Öğrencileri işin içine katarak onların daha fazla istifade etmelerini sağlamaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda bunu daha ileriye taşıma niyetindeyiz. Amacımız, ülkemize daha faydalı nesiller yetiştirmek, ahlaki yönden yetiştirirken bilimsel olarak da katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tohum bankası projesi yapan 3 öğrenci yaptıkları tohum bankasını ileriki zamanlarda geliştireceğini söylediler. Proje hakkında konuşan Öğrenci Mehmet Akgün, İlerideki yıllarda yaşanabilecek kuraklık, çevre kirliliği ve başka nedenlerden dolayı tohum kaybı ve tarımsal faaliyetlerin düşmesi sonucu tohum bankasını devreye koymayı düşünüyoruz. Ülke ekonomisini daha da güçlendirme ve tarımsal yönden ülkemizi geliştirecek projeler yapıyoruz. Şu anda elimizde 200’den fazla tohum bulunuyor. Bunlar arasında birçok tohum da Urfa’ya özgüdür. Bu tohumları da ilerideki zamanlarda geliştirmeyi düşünüyoruz.” Şeklinde ifade etti.