Öğrenciler, sofrada aile sıcaklığını yaşıyor!

TAKİP ET

Kayseri'de bazı aileler, Mali, Singapur, Pakistan, Bosna Hersek, Filistin, Sri Lanka, Togo, Azerbaycan, Kazakistan gibi ülkelerden gelerek kentteki üniversitelerde eğitim gören öğrencilere iftar sofralarını açıyor.

Hoşgörü ve paylaşma ayı ramazanda Türk aileler, dünyanın farklı kıtalarından eğitim için Kayseri'ye gelen yabancı öğrencileri iftar sofralarına konuk ediyor.

Yabancı öğrencileri iftar sofralarında ağırlayan aileler, Türklerin misafirperverliğini göstermenin yanında Anadolu'ya özgü yiyecekleri de hem tanıtıyor hem tattırıyor.
Ailelerinden binlerce kilometre uzaklıkta yaşayan yabancı öğrenciler ise kendilerine kapılarını açan Türklerle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor.



Eğitim için Fas'tan gelen Zainab Alloussi, iftarını ailesinden ayrı açtığı günlerde kendisini çok yalnız hissettiğini söyledi.

Ramazanı ailesinden uzakta geçirmenin burukluğunu hissettiğini dile getiren Alloussi, "Bizim için Türk ailelilerle iftar yapmak büyük bir fırsat. Kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Bizi misafir ediyorlar." dedi.

Davetlerde daha önce tatmadığı lezzetlerle tanıştığını anlatan Alloussi, iftar sofrasında farklı ülkelerden gelen insanlarla da tanışma imkanı yakaladığını belirtti.

Mısır'dan 3 yıl önce gelen Asmaa Saadallah da ramazanda ailesini çok özlediğini ifade etti.
Saadallah, bu ramazanda sadece 2 gün evinde iftar yaptığını, diğer günlerde Türk ailelerinin evine misafir olduğunu kaydetti.

aile öğrenci şanlıurfa kayseri