Öğretmenler atama bekliyor

TAKİP ET

Ataması yapılmayan öğretmenler, Memur-Sen İl Binasında bir araya gelerek açıklama yaptı. Atanamayan öğretmenler adına açıklama yapan Ayşenur Polat, '2022 Şubat ayında 2021 KPSS puanı ile 50.000 öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 bin öğretmenin atamasının gerçekleştirdi. Bu sayının bin 300’ü Şanlıurfa’ya atandı. 7 bin öğretmen açığının olduğu kent için bu yetersiz kaldı. Diğer kentlere göre aslan payını alan Urfa’da halihazırda öğretmen açığının yüksek olması beklentileri yüksek tuttu. Şanlıurfa'da ataması yapılmayan öğretmenler,  Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Binasında bir araya gelerek açıklama yaptı. Burada açıklama yapa öğretmenler 2022 Şubat ayında 2021 KPSS puanı ile 50.000 öğretmen atamasının yapılmasını talep etti.

Açıklamaya, atanamayan öğretmenlerin yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun ve basın mensupları katıldı.

“EĞİTİMİN BEL KEMİĞİ ÖĞRETMENDİR”

Öğretmenler adına açıklamayı yapan Ayşenur Polat,"Bizler hayatını eğitime adamış ve geriye kalan hayatımızı da eğitime ve eğitmekten yana kullanacak olan eğitim neferleriyiz. Herkesçe bilinir ki eğitimin bel kemiği öğretmendir. Öğretmensiz ne okul olur, ne öğrenci, ne de sınıf… Nitelikli ve kaliteli eğitime ulaşma gayesi yolunda bayrağımızın dalgalandığı her yurt toprağında görev almaya hazırız. Bu uğurda canla başla mücadele eden ve atama bekleyen biz öğretmenlerin temennisi, sesimize kulak verilmesidir.

SAYIŞTAY’A GÖRE 138 BİN ÖĞRETMEN VAR!

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2021 KPSS sınavına 377 bin öğretmen girmiştir. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış son derece dikkat çekici bir hal almıştır. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hâl almaması adına 2022 Şubat ayında  2021 KPSS puanı ile 50.000 öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz. 2021 Eylül ayında duyurusu yapılan 15.000 atama karma bir atamadır, iki yılın puanlarıyla alım yapılmıştır, bu durum 2021 KPSS sınavına giren öğretmenler için mağduriyetler doğurmuştur. 2021 KPSS puanıyla sadece 12.697 öğretmen atanabilecektir. Son 20 yılda yapılan atamalara bakıldığında yeni bir atama duyurusu olmazsa en mağdur yıl olmuş olacağız. Öğretmen açığı da dikkate alındığında bu sayı oldukça yetersizdir. Çünkü Sayıştay’ın açıklamış olduğu öğretmen ihtiyacı sayısı 138 bindir” dedi.

“DÜŞÜK ATAMA SAYILARI ENGELİNE TAKILMAK İSTEMİYORUZ”

“Sayın yetkililerden talebimiz Şubat ayında duyurulmak üzere 2021 KPSS puanı ile 50.000 öğretmen ataması yapılmasıdır” diyerek sözlerini sürdüren Polat, “Öğretmen açığı kadrolu öğretmen ataması yapılarak kapatılmalıdır.  Bu durum Türkiye’nin eğitim sistemini daha aydınlık günlere ulaştırmak için atılmış büyük bir adım olacaktır. Yüksek puanlarla atama bekleyen biz öğretmenler eğitim hayatımızı başarılı bir şekilde tamamlamak için çaba sarf etmiş, ailelerimiz ise çocuklarını okutmak için zor şartlarda emek vermişlerdir. Gerekli aşamalardan başarılı bir şekilde geçen öğretmenler olarak mesleğimizi en iyi şekilde icra etmek, vatanımıza milletimize hayırlı olmak istiyoruz, düşük atama sayıları engeline takılmak istemiyoruz.

“ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER İÇİ UMUT OLACAKTIR”
Atama bekleyen öğretmenlerin var olan problemlerini ve çözüm önerilerini sunduğumuz bu bildiride bütün atama bekleyen öğretmenlere umut olacağınızdan, biz öğretmenleri geleceğe daha emin adımlarla ulaştırmak için adım atacağınızdan eminiz. Bu problemlerin çözümü sadece atanamayan öğretmenler için değil, Türk Eğitim Sistemi‘nin daha aydınlık yarınlara ulaşması için atılacak büyük bir adım olacaktır. Ülkece buna destek çıkılması, eğitim sistemini olumlu yönde etkileyeceği gibi öğrencilerine kavuşacağı günün hayaliyle gün sayan, hâlâ umudunu yitirmemiş ataması yapılmayan öğretmenlerimize ve yetiştireceği mutlu nesillere umut olacaktır. Atama bekleyen öğretmenler adına düzenlediğimiz basın açıklamasının:  basın mensupları, öğretmenler ve  kıymetli halkımız sayesinde gerekli yerlere ulaşacağından şüphemiz yoktur. Aynı şekilde sayın devlet büyüklerimizin, bu konuda gerekeni yapacağından hiçbir kuşkumuz yoktur” ifadelerini kullandı.
Mehmet Küçük / Urfa Değişim

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen atamaları Şanlıurfa