Öğretmenlere müjde 5 yıla düşürülecek!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir televizyon programında uzman öğretmenlik süresinin 10 yıldan 5 yıla düşürüleceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen, öğrenci ve velilerin merak ettiği konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, yaptığı açıklamada uzman öğretmenlik için 10 yıl görev şartının 5 yıla düşürüleceğini duyurdu.

Bakan Özer ayrıca öğretmen atamalarında bundan sonra mülakatın olmayacağını, atamaların KPSS puanı ile yapılacağını da aktardı.

Bakan Özer katıldığı programda şunları dile getirdi."Okul öncesi Yemek kararını 6 şubat öncesi almıştık ve tüm Türkiye'de vermeye başlamıştık. Biz 3 bin tane anaokulu yapmak için yola çıktık. Okul öncesi eğitim zorunlu olmamasına rağmen zorunlu olan ilkokul ortaokul lise eğitiminin üzerine çıktı. Anaokullarında 50-100 lira para alnıyordu, bunu tamamen kaldırıyoruz, dedik. O açıklamayı yapmıştım bu gece de resmi gazetede yayımlandı. Hiçbir para alınmayacak velilerden. En büyük katkıyı sağlamış olacağız velilere. Okul öncesi eğitime katılan bireyle katılmayan birey arasında birey arasında farklar gözlenmiştir. Kadının istihdamı açısından fırsat sağlıyor. Kadının alacağı ücret anaokuluna ödeyeceği ücret yakınsa istihdamdan geri çekiliyor."

ÜCRETSİZ YEMEK DAĞITMA!

Son günlerde okullarda yemek dağıtmaya yönelik çıkan tartışmalarıyla ilgili konuşan Bakan Özer "Çocuklar aç bir şekilde okula geliyor diyorlar, böyle bir şey yok. Okul öncesinin tamamına verelim dedik. Sosyal yardımlaşmada yardım alan ailenin çocuklarını ücretsiz yemekten yararlandırmak öncelik. Mümkün olduğu kadar kademeli şekilde sağlıklı beslenme bağlamında bir öğün sağlıklı beslenecekleri mekanizmayı inşa etmekteyiz." dedi.

Özer