Okul müdürüne cinsel istismardan 35 yıl ceza

TAKİP ET

Birecik'te bir ilköğretimde okul müdürü tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğun davasında karar açıklandı. Mahkeme okul müdürüne 35 yıl hapis cezası verdi.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde okul müdürü tarafından istismara uğrayan ve devamında cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen okul müdürü için karar açıklandı.

Yaşanan bu gelişme ve çocuğun ifadelerinin ardından başlayan dava sürecine Saadet Öğretmen  Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği de (UCİM) müdahil oldu.

Duruşmanın ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UCİM Türkiye İhbar Sorumlusu ve Şanlıurfa İl Koordinatörü Cemile Karaboğa, şunları söyledi:

“Bugün, geçtiğimiz yıldan beri takip ettiğimiz, Urfa’nın Birecik ilçesinde ilköğretim müdürü tarafından istismara uğrayan ve devamında cinsel saldırı teşebbüsünde bulunulan davanın karar duruşmasına katıldık. Sanığa, hem çocuğun cinsel istismar hem de basit cinsel saldırıdan toplam 35 yıl hapis cezası verildi. Şanlıurfa’da bu kararlar devam ettikçe, bu çocuklar konuşmaya, başlarına gelenleri anlatmaya devam edecekler.”