Okul müdürüne komplo iddiası!

TAKİP ET

Geçici olarak okul müdürü yardımcılığı koltuğunda oturan M. D'nin okul müdürü A. T.'ye komplo kurduğu iddia edildi. İddiaya göre Müdür yardımcısı D., müdürü şikayet etmeleri için öğrencileri zorladı.

Haliliye Zeytin Dalı Kampüsünde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi, çarpıcı iddialarla gündeme geldi. Geçici olarak müdür yardımcılığı görevini sürdüren M. D.'nin okul müdürü A.T. hakkında CİMER’e şikayet etmeleri konusunda öğrencilere baskı kurduğu iddia edildi. Okul kantin işletmecisi Erdal Kaplan, konu ile ilgili okul müdürünün onu çekemeyen kişilerin iftirasına uğradığını ve bu komplonun er ya da geç ortaya çıkacağını belirtti. Öte yandan 11. Sınıf öğrencisi Mehmet Cevher Çiftçi ise söz konusu müdür yardımcısının okul müdürü A. T. hakkında şikayette bulunması ile ilgili kendisini zorladığını ve bu teklifi geri çevirince kendisi hakkında şikayette bulunduğunu iddia etti.


“ALİ HOCA BURADA KURBAN EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Söz konusu iddialar ile ilgili Urfa Değişim gazetesi mikrofonuna açıklamalarda bulunan Kantin işletmecisi Erdal Kaplan, “Ben Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri adına konuşuyorum. Okul müdürü her gün çocuklar ile ilgileniyor. Okula gelmediğine dair yalan dolan iftiralar doğru değil. Her Cuma günü İstiklal Marşı’nı çocuklarla birlikte okuyor. Sabah konuşmalarında bütün törenlerine katılıyor. Müdürümüz maneviyatlı, kültürlü, disiplinli biridir çekemiyorlar. Çocuklar müdürümüzün okuldan gitmesini istemiyor. Burada kurulan sistemin bozulmasını istemiyor. Son sınıf öğrencilerin kısa bir süresi kaldı sınava. Gerçekten öğrenciler üzgün, bu durum onların üniversite sınavına da etki edecek. Allah hakkın yanında. Bugüne kadar 3-4 tane birbirinden değerli müdürümüz geldi bu okula. A. hocamız hem yazar olması hem maneviyatlı bir insan olması burada güzel bir ortam oluşmasına kaynak oluyor. Uzun süredir kendisiyle çalışıyoruz. Bizi bir gün bile incitmedi. Ama burada idarede daha önce geçici olarak okul müdürlüğü yapmış olan ismini vermek ne kadar doğru olur.  O da değişik konularda öğrencileri A. hocaya karşı örgütleyerek şikâyetlerde bulundu. A. hoca burada kurban edilmeye çalışılıyor. Uzun bir süredir buradaydım kantinci olarak öğrencilerin her şeyini biliyoruz. Kim hangi fikirde hangi hocayı seviyor hangisini sevmiyor hepsini biliyoruz. Ama her sene A. hocaya böyle bir komplo yapılıyor. A. hocayı çekemiyorlar. Burada Milli Eğitim Müdürümüze de sesleniyorum. 12’nci sınıflarımızın son bir ayı kalmış. Bu insanın burada bir hizmeti var.“ dedi.

Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Örfi Şimşekli ise sonuna kadar A. T.'nin yanında olacaklarını, müdür yardımcısının öğrencileri yönlendirmesiyle karalama yapıldığını iddia etti.


ŞİMŞEKLİ: ALİ HOCA OKUL İÇİN ÇOK ŞEY YAPTI
A.T.'nin yanında olacaklarını, müdür yardımcısının öğrencileri yönlendirmesiyle karalama yapıldığını iddia eden Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Örfi Şimşekli ise “Ali Hoca okul için çok şey yaptı. Başkan Metin Baydilli’yi getirdi. Çocukların üniversiteye hazırlanması için kütüphaneyi yaptı. Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ü getirdi spor salonu kurdu okula. Böyle güzel şeyler yapan bir insanın böyle karalayıcı sözlerle yıpratılması gerçekten bizi üzüyor. Gerekli mercilerle görüşeceğim. Neden bu bizim okulda oluyor! Birkaç seferdir böyle karalayıcı durumlar oluyor. Öğrencileri yönlendirilerek e-devlet üzerinden A. Hocayı şikâyet ediyorlar. Buna da ben şahit oldum. Yani bu gerçekten büyük bir ayıptır. Yani böyle bir eğitimci böyle bir öğretmen bunu böyle yapmış olsalar haksızlıktır. Ben buna da ben gereken şeyi yarın valilikten vali beyden de randevu alacağım. Milli eğitim müdürü ile de konuşacağım. Gereken her şeyi yapacağız. Vallahi yalnız aldığım duyumlar M. D. böyle bir şey yapmış. Onun adı böyle birkaç kâğıtta bulunmuştur. Şimdi ben kendimde böyle müdür beyi, hatta bazı öğrenci arkadaşlarla amca böyle bir şey var. Biz müdür beyle konuşuyoruz. Pazartesi, Cuma günü müdür bey gerekeni öğrencilerle konuşur. Öğrencilerin dertleriyle yani bu da bir şey değildir. Yani ben anlamadım bu gerçekten ayıp bir şeydir” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Örfi Şimşekli Sosyal Bilimler Lisesi