Okul tuvaleti hastalığa davetiye çıkarıyor

TAKİP ET

Dr. Cavit Özyeğin İlkokulunda öğretmenler tuvaletine gereken özen öğrenciler tuvaletine gösterilmiyor. Bu durumda öğretmenlerin kullandığı tuvalet temizlenirken, öğrencilerin tuvaleti ise kir pas içinde.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde bulunan Dr.Cavit Özyeğin ilkokulunda öğrencilerin kullandığı tuvalette temizlikte hassasiyet gösterilmiyor. Ancak aynı okulda bulunan öğretmenlerin kullandığı tuvalet düzenli olarak temizlenirken, öğrenciler tuvaletine ise hassasiyet gösterilmiyor.



Hijyenden yoksun olan öğrenciler tuvaletinde duvarlar lavabo ve duvarlar pislik içinde kalırken, aynalar da kırılmış durumda. Bu durum da hastalığa davetiye çıkarıyor. Öğretmenler tuvaletine gösterilen hassasiyetin öğrenci tuvaletine gösterilmediğine tepki gösteren veliler, Whatsapp İhbar hattı aracılığıyla durumu gazetemize iletti.



Öğrenciler tuvaletinin temizlenmediğini belirten veliler, "Çocuklarımız bulaşıcı hastalıklara her an yakalanabilir. Temizlik yapılmadığı için lavabolar hem sararmış hem de kötü koku geliyor. Günde en az birkaç defa o lavaboların temizlenmesi gerekiyor. Öğretmenlerin kullandığı lavabo ve tuvaletlere baktığımızsa her taraf pırıl pırıl olduğunu görüyoruz. Öğretmenlere verilen önemin öğrencilere de verilmesini istiyoruz” dediler.

  

Öğrencilerin kullandığı lavabolar pislikten sararırken, duvar ve aynalarda oluşan lekelerin hastalığa davetiye çıkardığını belirten veliler, "Aydınlatma lambalarının düğmesinde hatta muslukların üzerinde bile ne kadar mikrop, pislik olduğunu görüyoruz. Okul yetkililerinden bu durumda hassasiyet bekliyoruz. Çocuklarımız burada hastalığa bulaşmadan buranın temizliğine hassasiyet gösterilmelidir." ifadelerini kullandılar.