Okul yolunda yaşanan çile!

TAKİP ET

Etkili olan yağıştan dolayı bataklığa dönen 2 kilometrelik yol, öğrencilere her gün çile yaşatıyor. Çamurdan dolayı okul servisi yoldan geçemeyince çocuklar velilerinin sırtında ulaşımı sağlıyor. Sorunlarını gazetemize ileten vatandaşlar, ulaşım çilesinin son bulması için yolun bir an önce yapılmasını istiyor.

Her yıl kış mevsiminin başlamasıyla Şanlıurfa’nın birçok bölgesinde bataklığa dönen yollar vatandaşlara çile yaşatmaya devam ediyor. Yolların bozulması nedeniyle kırsal mahallelerdeki çocuklar okula ulaşımı sağlayamazken, bu ulaşım çoğu zaman yaya olarak sağlanmaya çalışıyor. Ancak bu durumda çocuklar çamura bata çıka okula ulaşmaya çalışıyorlar.

 

Şanlıurfa her yıl aynı sorunla gündeme geliyor

Kırsal mahallelerde birçok sorun yaşanırken, Şanlıurfa her yıl kırsal yol sorunuyla gündemde yer alıyor. Bu sorun defalarca bazı milletvekilleri tarafından Meclise taşınsa da halen çile yaşatan birçok yolda çalışma yapılmıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle bu yıl da kırsal mahallelerde yaşayan çocukların çamurla mücadelesi gündeme geldi.

 

3 ay boyunca servis mahalleye gelemiyor

Eyyübiye ilçesine bağlı Sultantepe Mahallesi’nde bulunan okula çevredeki yerleşim alanlarından da öğrenciler gelerek eğitim görüyor. Bu öğrencilerin taşıma hizmeti servislerle sağlanırken, kış aylarında servis bozulan mahalle yolunu kullanamıyor. Bataklığa dönen yoldan okul servisi ve otomobil geçemezken, çocuklar kendi imkanlarıyla okula ulaşmaya çalışıyor.

 



‘Çocuklarımızı sırtımızda taşıyoruz’

Çamurdan dolayı servis aracının mahalledeki yolu kullanamadığını söyleyen İsa Demir, “Biz mahallenin dışındaki yerleşimde oturuyoruz. Çocuklarımız ise bağlı bulunduğumuz Sultantepe Mahallesi’ndeki okulda eğitim görüyor. Çocukların ulaşımı servisler tarafından sağlanırken, kış mevsiminde yağışlardan dolayı mahallenin yolu bataklığa dönüyor. Bu nedenle neredeyse 3 ay boyunca okul servisi bu yolu kullanamıyor. Hiçbir otomobil yolu kullanamazken, çocuklar derslerinde geri kalamamaları için yaya ile ulaşımı sağlamak zorunda kalıyor. Soğuk havalarda çocuklar bu yolu yaya olarak kullanırken, hasta oluyorlar. Her gün çocuklarımızı sırtımızda taşıyarak okula götürmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle çocuklar okula geç kalıyor, eğitimdeki başarıları düşüyor.” ifadelerini kullandı.  

 

‘Defalarca talepte bulunduk ama halen yapılmadı’

Yıllardır aynı çileyi çektiklerini belirten İsa Demir, mahalle yolunun yapılması için defalarca talepte bulunduklarını ve bununla ilgili dilekçe yazdıklarını söyledi. Daha önce yetkililerin gelip buraya baktıklarını ifade eden Demir, yolun yapılması için ise kimsenin uğramadığını vurgulayarak, “Çocuklarımızın daha rahat bir şekilde okullarına gidip gelmeleri için yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz.” dedi. 

 

Murat Doğan / Özel Haber

okul yolunda yaşanan çile! Şanlıurfa her yıl aynı sorunla gündeme geliyor 3 ay boyunca servis mahalleye gelemiyor ‘Çocuklarımızı sırtımızda taşıyoruz’ ‘defalarca talepte bulunduk ama halen yapılmadı’