Okullarda şehitlere saygı duruşu

TAKİP ET

Suruç'ta tüm Türkiye'yi yasa boğan şehit 33 asker için okullarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Suruç'ta şahadete ulaşmış ve İdlip'te şehid edilen 33 asker için ilköğretim, Ortaöğretim ve liselerde saygı duruşunda bulunuldu.

 

Okul yöneticileri bayrak ve şehitlik konusu üzerine kısa konuşmalar yaptıktan sonra şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan öğrenciler daha sonra sınıflarına geçti.

 

Suruç Fen Lisesindeki törene katılarak açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir; “Ecdat sizi hiç bir zaman unutmayacak. şehadete intikal etmiş şehitlerimiz için ilçemiz tüm okullarında tören düzenlendi. Şehitlerimizin acısı, yüreklerimizde taze bir şekilde duruyor. Bu şehitlerimiz vatan için, din için, millet için, bayrak için canlarını feda ettiler. Ülkemize ezelden, ebede kadar hizmet etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sıhhat ve selamet diliyorum.

Şehitlerimiz ülkemiz için savaştı, ulusun geleceği için durmadan çalışmanın şehitlerimize olan borcumuzun ödenmesini sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

suruç fen lisesi saygı duruşu haberler