Okulları kapatıldı; Öğrenciler Milli Eğitim'e yürüdü

TAKİP ET

Şanlıurfa'da okulları kapatılan öğrenciler toplanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyerek durumu protesto eden öğrenciler, polis koridoruyla karşılaştı.

Şanlıurfa'da bir okulun kapatılması sonucu ortalık karıştı. Haliliye ilçesinde bulunan Şanlı Bilim Teknik Koleji, 82 sehven öğrenci kaydedildiği iddiasıyla kapatıldı. Okullarının kapatılmasını kabullenemeyen öğrenciler ise durumu protesto etmek için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü. Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde protesto eden öğrenciler, polis engeliyle karşılaştı. Polis, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun önünde güvenlik önlemi aldı.

Şanlı Bilim Teknik Koleji Kurucu Temsilcisi Eyyüp Gök, okulun kapatılması ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Eyyüp Gök, okulumuzun kapatılma gerekçesi sehven yani yanıltma yoluyla 82 öğrencinin kayıt yapıldığı olarak gösteriliyor. Ancak okulun öğrencilerin kayıtlarını gösteren dilekçemiz elimizde bulunuyor. 12 Kasım 2018 tarihli dilekçe ile öğrencilerimizin kayıtlı olduğunu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdik.

Bu öğrencilerin de bize ödemelerinin yapılmaması konusunda da dilekçe yazdık. Bahsedilen öğrencilerden bize geçen herhangi bir para söz konusu değildir. Okulumuzda 970 öğrenci eğitim görüyor. Yaptığımız görüşmelerden de herhangi bir sonuç çıkmadı." dedi.

Gök, "Biz evraklarımızın takipçisi olacağız. Aynı zamanda sadece kurumumuzla değil, diğer kurumların da haksızlığa uğramaması için onların sözcüleri olacağız. Bu saatten sonra bizim bu evlatlarımızın hangi okulda eğitim görecekleri ile ilgili de herhangi bir bilgi verilmiyor." diye konuştu.







Gök, "Biz evraklarımızın takipçisi olacağız. Aynı zamanda sadece kurumumuzla değil, diğer kurumların da haksızlığa uğramaması için onların sözcüleri olacağız. Bu saatten sonra bizim bu evlatlarımızın hangi okulda eğitim görecekleri ile ilgili de herhangi bir bilgi verilmiyor." diye konuştu.

Okullarının kapatılmasına tepki gösteren öğrenciler, yapmış oldukları açıklamada dönem ortasında okullarının kapatılmasına bir anlam veremediklerini belirttiler. Aziz Durbin isimli okul öğrencisi mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek; “Biz bu okulun kapanmaması için elimizden geleni yapacağız. İl milli eğitim müdürlüğüne bugün gitmemizin nedeni okulumuzun kapanmaması için bir umutla bekliyoruz.

Eylemimizin asıl nedeni Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek içindi. Başka okullara gönderilmek istemiyoruz bu nedenle okulumuzun yeniden açılmasını istiyoruz. Bu konunun hep takipçisi olacağız ve peşini bırakmayacağız. Bu okulun açılması için hep uğraşacağız. Okulumuz açılsın ve bizler eğitimlerimize devam edelim.

O kadar FETÖ olayı oldu fakat okullar kapatılmadı. Dönem ortasında ilk defa okul kapatma olayı ile karşı karşıya kaldık. Başka hiçbir okulun dönem ortasında kapatıldığına şahit olmadık. Biz hakkımızı istiyoruz. Bize bir şeyler söylesinler çok mağdur durumdayız” dedi.

Ahmet Direk isimli öğrenci, 2015 yılında okulu bıraktığını fakat bu okul sayesinde yeniden eğitim hayatına döndüğünü belirterek; “Ben 2015 yılında okulu bıraktım. Fakat Eyyüp kocamla karşılaştım. Allah kendisinden razı olsun beni eğitime tekrar kazandırdığı için. Henüz dönemin ortasındayız. O kadar insan mağdur oldu. Okulumuzun tekrar açılmasını istiyoruz.

Eğitimlerinin tamamlanmasını bekleyen çok sayıda arkadaşımız var. Milli eğitime seslenmek istiyorum, elinizi vicdanınıza koyun ve gerekeni yapın. Bizler eğitimimizi kendi okulumuzda tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Okulda bir aile ortamı oluşturduklarını ve bu aile ortamının devamı için eylem gerekleştirdiklerini belirten okul öğrencisi Mustafa Modanlı konuşmasında şunları söyledi; “Biz okulumuzda bütün hocalarımızla samimi bir ortamda aile gibiyiz. Bütün hocalarımız bizleri biliyor ve bizlerde hocalarımızı bilerek eğitimlerimize devam ediyorduk. Bütün öğretmenlerimizi değerli ve oldukça iyi insanlar.

Biz okulumuzdan çok memnunuz ve kapanmasını istemiyoruz. Bu gün gerçekleştirdiğimiz eylemimizin asıl nedeni bir umutla milli eğitimden güzel bir haber almak. 82 kişi yüzünden 800 öğrenci mağdur oldu.

Olmaması gerekenler oldu. Okul bitmeden eğitimimiz tamamlanmadan okulumuzun kapandığını gördük.  Okulun kapatılması hepimizi sıkıntıya soktu. Milli Eğitim yetkilileri okulumuzu bize geri versinler” dedi.



 

okulları kapatıldı; Öğrenciler milli eğitime yürüdü haliliye ilçesinde bulunan Şanlı bilim koleji Şanlıurfa İl milli eğitim müdürlüğü öğrenciler ise durumu protesto etmek için