Olaylı geçen maçtan sonra açıklama geldi

TAKİP ET

Geçtiğimiz pazar günü Akçakale Belediyespor ile Viranşehir Sanayispor arasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili Akçakale Belediyespor cephesinden açıklama geldi. Akçakale Belediyespor açıklamasında, takımın tehdit edildiği ve iki futbolcuya şike teklifinde bulunulduğu iddia edildi.

Viranşehir’de oynanan Viranşehir Sanayispor - Akçakale Belediyespor karşılaşmasının 1-0 Viranşehir Sanayispor lehine sonuçlanmasıyla birlikte maç sonunda taraflar arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda bazı taraftarlar ve futbolcular saldırıya uğradı.

 

Akçakale Belediyespor sosyal medya hesabından olayın nasıl başladığı ve kimlerin başlattığını 11 madde ile açıkladı.

 

Akçakale Belediyespor tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

1. Yaşanan olayları kesinlikle Viranşehir ilçemize ve Viranşehir halkına mal etmiyoruz

2.Maç öncesi ve sonrasında bizleri ağırlayan Nurettin Karakış İbrahim Gelin Murat Sarı Mehmet Sürme ve Mustafa Çapanak’a teşekkür ederiz.

3.Karşılaşmada bir hafta öncesinden takımımızı tehdit eden ve iki futbolcumuza şike teklifinde bulunan maçta da her türlü çirkefliği yaparak, maç sonundaki olayların başlamasına sebep olan Ali Özgötürücü’dür

4. Karşılamanın Güneydoğu televizyonunda canlı yayınlanmasını başta kabul eden ve daha sonra TV kanalını tehdit ederek niyetlerinin kötü olduğunu kanıtlamışlardır.

5. Stada ilk girdiğimiz zaman takımımıza her türkü hakaretler ve küfür eden Sanayi spor yöneticilerinin niyetleri belli olmuştur.

6.Karşılaşma boyuncu bütün seyirciler tarafından küfürler edilmiştir.

7.Karşılaşmanın bitimi ile beraber Ali Özgötücü'nün sebep olduğu olaylarda seyirci ve futbolcular takım oyuncularımıza saldırıda bulunulmuştur.

8. Saldırıyı gerçekleştiren Ali Özgütürcü, Ömer Öztemel, İbrahim Kısak, İbrahim Halil Talay, Hüseyin Divanlı, Mustafa Mızraklı, Nurallah Sürme, Şeyhmuz Çiçekli ve Fırat Çiftçi’dir .

9.Olaylar sonrası rapor yazan Hakem gözlemcisine küfür edip yine tehdit eden kulüp Başkanı Fahrettin Baydar’dır.

10.Olaylarda çok pasif davranan ve sadece göstermelik orada bulunan Viranşehir Emniyet güçlerini kınıyoruz.

11.Karşılaşmada görevli kişilerin hakkaniyet ten uzak raporlarından dolayıda kınıyoruz. Korkuyorsanız bu işi yapmayın

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Kötü insandan kötü şeyler beklenir. Unutulmaması gerekir ki başarıdan daha önemlisi insanlıktır.

 

mustafa mızraklı nurallah sürme Şeyhmuz Çiçekli akçakale belediyespor viranşehir sanayispor