'Ölüm Köprüsü' tarihe karışıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya 115 kilometre uzaklıktaki Mardin sınırındaki Viranşehir ilçesine bağlı Eser Kırsal Mahallesi'ni ana yola bağlayan ve bölge halkının 'Ölüm Köprüsü' olarak adlandırılan köprünün yerine yeni bir köprü yapımı çalışmaları başladı.

Yıllardır Eser Mahallesini ana yola bağlayan ve yıkılan bölümleri ile büyük tehlike oluşturan 'Ölüm Köprüsü'nü tamamen yıkarak yerine yeni bir köprü yapım çalışmaları için uygulamasına hız veren Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları kısa sürede tamamlamayı planlıyor.  Beton döküm ve zemin bağlama çalışmalarının sürdüğü köprü aynı zamanda güzergah üzerindeki dere yatağını da tehlikesiz boyuta taşıyacak.



 



Viranşehir, yeni yol ağlarına kavuşuyor

Öte yandan ilçe genelinde yol yapım çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de okullar bölgesi olan bilinen 124. Caddede yol yapım uygulamalarına devam ediyor. İş makineleri ve personeli ile yolun bir an önce açılması için yoğun tempo yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, güzergahı ilk olarak terasman kotuna getirecek ve ardından asfaltlama çalışmaları başlatacak.

 

Ölüm köprüsü tarihe karışıyor Şanlıurfaya 115 kilometre uzaklıktaki mardin sınırındaki eser kırsal mahallesi büyükşehir belediyesi