"Ölüm yolu artık yapılsın!"

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin'de yaşanan kazalar tüm Türkiye'yi etkilediği gibi Şanlıurfalıları da etkiledi. Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Şanlıurfa-Suruç arasındaki İpek yolunun artık duble yol yapılması gerektiğini ifade etti. Her ay çok sayıda kazanın meydana geldiği yolda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguladılar.

Şanlıurfa’nın bazı ilçelerinde yolların tek şeritli olması birçok kazayı beraberinde getiriyor. Özellikle Şanlıurfa- Suruç Karayolunun birçok kez gündeme getirildiği halde yapılmaması, vatandaşları tedirgin ediyor. Beklenmedik bir kazanın yaşanma olasılığın yüksek olduğu Suruç Ölüm Yolu projesi birçok kez çizildiği halde resmiyete dökülmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde ölüm yolu olarak nitelendirilen Şanlıurfa-Suruç yolunun duble yol yapılması için ihale süreci tamamlandı. Çalışmaların ne zaman başlayacağı konusunda bir açıklama ise yapılmadı.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar: Şanlıurfa’da bazı ilçelerde yol sıkıntısı olduğunu ve asfalttan yoksun olduğunu aktarırken Viranşehir Çevre Yolu ile Suruç Ölüm Yolunun derhal çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa’da bazı ilçelerin yol konusunda baya geride kaldığını aktaran Haşim Ayaz hükümetin yol konusunda yerel yönetimlerden daha hızlı davranması gerektiğini ve ciddi kazaların yaşanmaması için elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

“BOZUK YOLLARI YAPMALARI GEREKİYOR”

Haşim Ayaz sözlerine şöyle devam etti. ”Şanlıurfa’da birçok ilçenin yolu kötüdür.  Hükümetin bu yolları yapması lazım.  Urfalı vekillerin bu yolların projesini yapıp sunmalıdır. Seçim bittiği gibi Ankara’ya gitmemeleri lazım. Şanlıurfa için çalışma ve proje üretmeleri bozuk yolları yapmaları gerekiyor. Viranşehir Çevre Yolu- Suruç Ölüm yolunun derhal çözüm bulunması gerekiyor.“

Mehmet Şirik de Suruç Ölüm Yolunun derhal yapılması gerektiğini söylerken Suruç Belediyesinin hizmette yetersiz kaldığını asfalt çalışması bile yapamadıklarını ifade etti.

“YOLLARIN HEPSİ ÇUKURLU HEPSİ BOZUK”

Mehmet Şirik “Suruç’ta hizmet hiç yok. Asfalt yok. Yolların hepsi çukurlu hepsi bozuk.  Çalışmalar yok. Devletin kısa sürede başının çaresine bakmalı gereken çalışmayı yapmalı. Bozuk olan yolların yapılması lazım vekillerin verdiği vaatleri yerine getirmeleri gerekiyor” dedi.

Ahmet Aslantay ise Viranşehir ve Suruç’ta çalışmaların olduğunu söylerken Suruç Ölüm Yolunda birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini ve daha fazla kaza yaşanmaması için çalışmaların kısa sürede bitmesi gerektiğini vurguladı.

“ÇOK İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Aslantay sözlerini şöyle sürdürdü,  “Suruç ve Viranşehir de çalışmaların olduğunu düşünüyorum. Gerçekten Suruç ölüm yolunda çok insanımız hayatını kaybetti. Tek yönlü yol. Uzun bir süredir çalışmaların olduğunu düşünüyorum. Öyle duydum yani yine de bilemiyorum. Suruç-Urfa arası o yol gerçekten kötü ve derhal yapılması lazım.”

Gaziantep Mardin İpek yolu