Ölümle burun buruna getiren okul yolu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde öğrencilerin okula gitmek için anayolu kullanması, aileleri tedirgin ediyor. Bu nedenle birçok aile tehlike saçan yolu kullanmaktansa çocuklarını okula göndermemeyi tercih ediyor.

Viranşehir ilçesine bağlı Anıt Mahallesinde 12 derslikli okul yapıldı. Ancak öğrencilere yönelik okul yolunun yapılmaması yapılan okulun çoğu kez boş kalmasına neden oluyor.

Ağır tonajlı araçların da sıklıkla geçtiği anayol, öğrencilerin okula gitmek için kullandığı tek yol olması aileleri de tedirgin ediyor. Öyle ki okula giden öğrenciler 3 kilometre yolu kullanmanın ardından anayolu kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum ise çocukları her gün ölümle burun buruna getiriyor.

 

Korkudan çocuklarını okula gönderemiyorlar

Okul yolunun anayol üzerinde olması nedeniyle imkanı olan aileler, çocuklarını okula götürüp getiriyor. Çocuklarını okula götüremeyen aileler de her gün çocuklarının tehlike saçan yoldan geçmeleri nedeniyle tedirginlik içinde. Bu nedenle birçok aile, her gün aynı korkuyu yaşamaktansa çocuklarını okula göndermemeyi tercih ediyor.

 

Başka yol yapılmazken, anayolda üst geçit bile yok

Okula gitmek için öğrenciler başka yolu kullanmak istese de söz konusu yol yapılmadı. Anayolda da herhangi bir üst geçidin olmaması da çocukların araçlarla iç içe kalarak okula gitmelerini zorunlu kılıyor.

 

Aileler duruma tepki gösterdi

Söz konusu duruma tepki gösteren aileler tehlikeli yolu sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Her gün aynı tedirginliği yaşadıklarını bu nedenle çocuklarını okula göndermeye vazgeçtiklerini belirten aileler, sürekli aynı taleple yetkililere çağrı yaptığını ancak kimsenin bu soruna eğilmediğini belirttiler. Kendilerini seçerek makama gönderdiklerini söyleyen aileler, o makamda oturan yöneticilerin kendi sorunlarını gözardı etmemeleri gerektiğini ve söz konusu yolun bir an önce yapılmasını istediklerini ifade ettiler.

 

aileler duruma tepki gösterdi Ölümle burun buruna getiren okul yolu korkudan çocuklarını okula gönderemiyorlar viranşehir ilçesine bağlı anıt mahallesi