Olumsuzlukta yine ilklerdeyiz!

TAKİP ET

Şanlıurfa her zaman olduğu gibi yine olumsuz istatistiklerde ilk sıralarda yer alıyor. Mutsuzluk verilerine göre Şanlıurfa en mutsuz iller sıralamasında üçüncü sırada yer aldı.

Açıklanan verilere göre Şanlıurfa olumlu durumlarda sürekli son sıralarda yer alırken, olumsuz durumlarda ise ilk sıralarda bulunuyor. Bu nedenle eğitim, istihdam, ekonomik başarı konusunda Şanlıurfa ilk sıraya yerleşemiyor.

 

Şanlıurfa üçüncü sırada yer aldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Türkiye'deki illerin mutsuzluk verileri açıklandı. Açıklanan verilerde en mutsuz il yüzde 24,75 ile Diyarbakır oldu. Ardından 24,2 oranla Tunceli ikinci sırada yer aldı. Şanlıurfa ise mutsuzluk sıralamasında yüzde 21,04 oranı ile üçüncü sırada yer aldı.

 

Şanlıurfalıların mutsuzluk sebepleri neler?

Sürekli başarıda son sıralarda olan ve olumsuz durumlarda ise ön sıralarda yer alan Şanlıurfa'da, insanların olumsuz olma sebeplerinin yaşanan sorunlardan kaynaklandığı belirtiliyor. Şanlıurfa'da insanları mutsuzluğa iten en önemli sebep işsizlik ve istihdam yetersizliği olurken, trafik, eğitim, sağlık gibi sorunlar da bu durumu takip ediyor.

 

Mutsuzluk sıralamasında Isparta son sırada

Mutsuzluk verilerine göre Şanlıurfa'dan sonra yüzde 18,38 oran ile yine komşu il Mardin olurken, yüzde 5,55 ile Isparta son sırada yer aldı. Bu durum ise Isparta'nın Türkiye'de en mutlu il olduğunu gösteriyor.  

 

olumsuzlukta yine ilklerdeyiz! Şanlıurfa üçüncü sırada yer aldı mutsuzluk sıralamasında isparta son sırada Şanlıurfalıların mutsuzluk sebepleri neler?