Önce aşı oldular sonra halay çektiler

TAKİP ET

Hakkari'de Sılehi aşireti kanaat önderi Mehmet Alayı Atlı'nın kardeşi Mehmet Salih Atlı'nın düğün töreni için gelen davetliler kurulan stantta aşı olduktan sonra bol bol halay çekti.


Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Atlı ile aynı kurumda sosyolog olarak çalışan Kübra Gündoğdu için Hakkari'de görkemli bir düğün töreni yapıldı

. Renkli görüntülere sahne olan düğün törenine Hakkari Valisi ve Belediye Sılehi aşiretinin genç kanaat önderi Mehmet Alayı Atlı'nın kardeşi Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Başkanı İdris Akbıyık, Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, AK Parti İl Başkanı A. Mütalip Özbek, kurum müdürleri, kanaat önderleri, iş insanları ile binlerce davetli katıldı.

Bir okulun bahçesinde düzenlenen düğün alanına İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da mobil aşı aracı getirilerek isteyen davetlilere aşı yaptırıldı. Davetliler aşı olduktan sonra düğünde halay çektiler.


Düğüne katılan davetlilerden Hamza Er, iş yoğunluğu nedeniyle aşı olma fırsatını bulamadığını ifade ederek, aşiret liderlerinin düğün alanına kurulan aşı aracına giderek aşı yaptırdığını söyledi. Er, “Düğüne geldik çok güzel bir şey gördük.

Sağlık ekipleri düğünde vardı. Aşı olmayan vatandaşları aşı yapıyorlar. Bende iş yoğunluğundan aşı olamadım. Bu nedenle aşı yaptırdım. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum'' dedi.