Önce ateş ölçümü; sonra alışveriş

TAKİP ET

Şanlıurfa'da market işletmecisi, koronavirüsün yayılmasının önlenmesi ve vatandaşların daha güvenli alışveriş yapabilmesi için önlemleri üst düzeye çıkardı. Alışveriş için gelen vatandaşların markete girmeden önce ateşleri ölçülüyor, kolonya ikram ediliyor. Bu durumda diğer önlemlerin de alınmasıyla vatandaşlar sıfır riskle alışveriş yapabiliyor.

Koronavirüs salgını dünya genelinde can almaya devam ederken, Türkiye’de de vaka sayısı artıyor. Virüs salgınının yayılmaması için bakanlıklar tedbir kapsamına yeni kararlar dahil ederken, kapanmayan ve faaliyet göstermeye devam eden işletmeler de kendine göre önlemlerini artırıyor.

 

İnsanların temel ihtiyaç ürünlerini karşılamak için gittiği marketler de günün en yoğun alanları arasında bulunuyor. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı tarafından önceki gün alınan kararla marketlerin çalışma düzeninde de değişiklik yapıldı. Bu kapsamda marketlerin çalışma saatleri 09.00 ile 21.00 saatleri arasında olması zorunluluğu getirilirken, market içerisinde bulunan müşterilerin de yoğunluk yapmaması şartı getirildi. Bu durumda Şanlıurfa’daki marketlerin de camlarına yeni uygulama ile ilgili uyarı yazıları asıldı. Bu uygulama ile marketlerdeki yoğunluk azalırken, alışveriş yapanların da sosyal mesafe kurallarına uydukları görüldü.  

 



Tedbirleri alınan kararlarla sınırlı tutmadı

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren market işletmecileri genelgelerde belirlenen kararlar kapsamında tedbirlerini alırken, daha güvenli alışveriş ortamı sağlamak isteyen market işletmecisi ise Bakanlık tarafından belirlenen kararlarla sınırlı kalmadı. Bu nedenle zorunlu olan tedbirlere kendi imkanlarıyla da bazı tedbirler ekleyen market işletmecisi, alışverişin risk oluşturmasını en aza indirmesini sağladı.

 

Ateşleri ölçülüyor; kolonya ikram ediliyor

Denetimleri üst seviyeye çıkaran market işletmecisi alışveriş için gelen vatandaşlar markete girmeden önce ateşleri ölçülüyor. Ardından kolonya ikram edilerek dezenfekte etmeleri sağlanıyor. Önlemler bu uygulamayla da sınırlı kalmayarak market içerisinde sosyal mesafeyi korumaları için ödemenin yapıldığı alanda ‘Sağlığınız için bu alanda bekleyin’ uyarıcı yazılarla birlikte bariyerler de konulmuş durumda. Market alışverişinde vatandaşlar önlem kurallarına uyarken, markette görevli personelin tamamı ise eldiven ve maske kullanarak hizmet veriyor.

 

‘Bu uygulamanın tüm marketlerde olması gerekir’

Market alışverişine gelen Erdal Samak, “Gerçekten güzel bir uygulama yapılıyor. İçeri girdiğimizde market görevlileri ateşimizi ölçtü, ardından kolonya ikram ettiler. Dezenfekte için çok güzel bir uygulamadır. Bunun tüm marketlerde uygulanmasını isteriz. Bu süreçte herkes bunu yapmalıdır.” dedi.

 



‘Vatandaşların güvenli alışverişi bizim için önemli’

Tedbir çalışmaları ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Devgross işletmesi sahibi Saadet Aişeoğlu, “Markete gelen bütün müşterilerin ateşini ölçüyoruz, daha sonra kolonya ile dezenfekte jeli ikram ediyoruz. Reyonlar arasında uyarıcı yazılar yazdık. Bir de kasaların olduğu alana sosyal mesafeyi korumak için birer metre bariyerler koyduk. Bu uygulamaya başlamamız 10 gün oldu. Koronavirüs salgınının yayılmasının azalmasına yönelik halkımızın daha güvenli alışveriş yapması için bütün tedbirleri almış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

 

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim



Önce ateş ölçümü; sonra alışveriş Şanlıurfa’da market işletmecisi koronavirüsün yayılmasının önlenmesi türkiye’de de vaka sayısı artıyor İnsanların temel ihtiyaç ürünlerini karşılamak tedbirleri alınan kararlarla sınırlı tutmadı ateşleri ölçülüyor; kolony