Öncel'den 'yerel basın' açıklaması

TAKİP ET

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, geçtiğimiz günlerde yerel basında eleştirilere neden olan sosyal medya paylaşımının neden yapıldığını ve kimlere yönelik olduğunu açıkladı.

Dört senedir devam eden ancak bir türlü sonuçlanamayan Şanlıurfa’daki Trambüs projesi ile ilgili basın açıklaması yapan Baro Başkanı Abdullah Öncel, toplantı sonunda Urfa Değişim Gazetesi muhabirinin  sorularını yanıtladı. Geçen hafta yerel basında ciddi eleştirilere neden olan sosyal medya paylaşımı sorusuna Öncel ‘’ Türkiye gündeminde son bir aydır çoklu baro sistemi ve baroların yapısının değişmesi konuları vardı. Bizde Şanlıurfa Barosu olarak bu sürecin aktif olarak içindeydik ve öncülerinden biri olduk. Ben Şanlıurfa basınını, halkında konuştuğu bir konu olmasına neden ilgisiz kaldığını merak ediyorum. Biz 75 kilometre yol yürümek suretiyle Ankara’ya gittik, orada abluka altına alındık ve tüm kamuoyunun gözü bizim üstümüzdeydi. Daha sonra meclis önünde üç dört günlük abluka süreci daha vardı. Ama ne hikmetse Urfa basınının televizyon kısımları bir gün olsun bize ‘ne istiyorsunuz, amacınız ne, bu yasaya neden karşı çıkıyorsunuz’ demedi.’’ cevabını verdi.

 

Beni haklı çıkardılar, teşekkür ederim



Abdullah Öncel Trambüs projesi ile ilgili düzenlenen bu toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek, gelmeyenlerin kendisini haklı çıkardığını söyledi. Öncel bu düşüncelerini ‘’ Kentin en önemli konusu ve halkın dilinde olan Trambüs meselesi gibi, 75 milyon halkın parası sizin veya benim param çarçur edildi, yaklaşık dört yıldır alınan malzemeler çürümeye terk edildi, bunu konuşuyoruz ama Urfa basını yok. Bu toplantı için saat 10 ila 11 gibi basına haber vermemize rağmen bir tane televizyon ekibi yok burada. Dolayısıyla bizim o gün neden itiraz ettiğimiz konusunda bizi haklı çıkardılar, teşekkür ederim kendilerine. Urfa’da sanırım dört televizyon programı var, kentin en önemli sorunu olan Trambüs meselesi ile ilgili komisyonlarımız dört aydır çalışıyor, yapılan yolsuzluğu dile getirmek için toplandığımızda maalesef sizin dışında basın mensubu yok, Taktir kamuoyunundur.’’ sözleri ile ifade etti.



urfa basın haber baro lahmacun