Onlarda hızlı tren bizde ölüm yolu!

TAKİP ET

Komşu il Gaziantep'te hızlı tren için test çalışmaları başlarken Şanlıurfa'da halen Suruç yolu duble yol yapılamadı. Ulaşımda hızla gelişen Antep'i Şanlıurfa çok geriden takip ediyor.

Gaziantep'te Gaziray Projesi kapsamında yapımı tamamlanan 25 kilometrelik hat üzerinde hareket edecek olan yüksek hızlı tren (YHT) uygulaması için test sürüşleri başladı. Gaziantep’te bu gelişmeler yaşanırken Şanlıurfa ise hemen hemen her gün kazaların yaşandığı D400 yolunun duble olması için çalışmalar ağır aksak ilerliyor.

Yolun duble yol olması için proje çalışmaları tamamlandı ve ihalenin yakında yapılacağı vekiller tarafından duyuruldu. Ulaşımda hızla gelişen Antep, hızlı tren için test sürüşüne başladı. Şanlıurfa’nın Gaziantep’i geriden takip etmesine vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi.

Gaziantep vekilleri, başkanları ve STK’ları ile kentin eksikliklerini bir bir çözüme kavuştururken Şanlıurfa’nın ise çözülmesi beklenen birçok sorunu devam ediyor. Suruç ölüm yolu, trambüs projesi ve hızlı tren için ne zaman çalışma yapılacağı merak ediliyor.

urfa sondakika haberler