Organize suç örgütlerine Kafes-39 operasyonları: 117 şüpheli yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-39 operasyonlarında 7 Organize Suç Örgütü'nün çökertildiğini ve 117 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden Kafes -39 Operasyonlarının detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu organize suç örgütlerinin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhuşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işledikleri kişilere karşı “Kafes-39” operasyonlarının yapıldığın belirtti.

117 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine yönelik operasyonların devam edileceğini kaydederek “7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-39” operasyonlarında; İstanbul’da Budaklar Organize Suç örgütü, Antalya’da Soner TAYYAR, Kocaeli’de Uğur Özgen, Samsun’da Sadi Yıldırım, Bilecik’te Melik Korkut, Kars’ta Mürsel Özağdaş ve Konya’da Bülent Şimşek'in ele başı oldukları toplam 7 Organize Suç Örgütü’nün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu Organize Suç Örgütü Üyesi 117 şüpheli yakalandığını kaydetti.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda, 30 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet tüfek ile çok sayıda senet ve paraya el konulduğu bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya