'Ortadoğu sakinleşince GAP daha da gelişecek!'

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya gelerek açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ortadoğu'da yaşanan çatışmalara değinerek, bu çatışmaların biteceği durumunda GAP'ın başkenti Şanlıurfa'da istihdamın daha da artacağını belirtti.

Şanlıurfa’da İl Dış İlişkiler Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kudüs meselesi, Libya, Almanya’da yaşanan ırkçı saldırı ve Ortadoğu’daki çatışmalara değinen Yılmaz, bu sorunların bitmesiyle GAP’ın daha da gelişeceğini vurguladı.

"Şanlıurfa çok kıymetli bir şehrimiz. GAP'ın başkenti. GAP projesine hükümetimiz çok büyük önem verdi. Önemli ödenekler ayrıldı. GAP eylem planlarıyla çok önemli faaliyetler hayata geçirildi. Tarımsal üretim çok önemli. Stratejik bir sektör. Tarımın artmasıyla birlikte birçok sanayinin geliştiğini göreceğiz, görmeye de başladık. Türkiye'nin ihracatı 4 kattan fazla artarken, GAP Bölgesinin ihracatı 12 kattan fazla arttı. Bunun daha da ileriye gitmesi gerekiyor. Ortadoğu'daki sıkıntılarına rağmen bu başarı gösterildi. Sıkıntıların giderilmesiyle bu bölgemiz çok daha iyi yoluna devam edecek inşallah. GAP'ın sadece bir sulama projesi olarak değil, bütüncül ve kalkınma olarak algılıyoruz. Eski GAP sona ererken, daha nitelikli bir kalkınma programının geliştiğini söyleyebiliriz. Burada kültür turizmi, organik tarım çok önemli.” dedi.



Urfa Değişim

‘ortadoğu sakinleşince gap daha da gelişecek!’ Şanlıurfa’ya gelerek açıklamalarda gap’ın daha da gelişeceğini vurguladı ak parti genel başkan yardımcısı cevdet yılmaz