Osmanbey hattında ücretsiz ulaşım talebi

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ruken Baran Uzun, toplu taşıma filosunun artırılması durumunda Abide-Osmanbey güzergahından ulaşımın ücretsiz olması talebinde bulundu. Uzun, araç sayısının artırılmasının ardından Meclise konu ile ilgili öner vereceklerini de belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin dördüncü oturumunda Abide ile Osmanbey Kampüsü arasında sefer yapan 90 nolu hattaki yoğunluğun azaltılması için aynı güzergahta özel halk otobüslerinin sefer yapmaları oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon kararına göre özel halk otobüsleri Osmanbey Kampüsü ile Abide arasında özel halk otobüsleri sabah iki, akşam ise iki olmak üzere günde toplam 4 sefer yapacak. Araç başı günlük 50 yolcu olmak üzere toplam 200 yolcu sınırlaması yapılacak.

 

Araç başı aylık 2 bin 400 TL ödeme yapılacak

Söz konusu güzergahta sefer yapacak otobüslerin indirimli ve ücretsiz kart kullanan yolcuları taşıması için aylık araç başına 2 bin 400 TL gelir desteğinin verilecek. Ayrıca araçlarda denetimin yapılması için araç içi kameraların takılması zorunlu olacak.

 

Yıldırım: Araç sayısının artırılmasının alt yapısı oluşturulmalı

Ulaşımın daha rahat olması için araç sayısının artırılmasının alt yapısının oluşturulması gerektiğini söyleyen Bahri yıldırım, “Şanlıurfa’nın ulaşımında toplu taşıma araçları eksiği var. Bunun gerekçesi de bütçemizdir. Ancak önümüzdeki süreçte bunun alt yapısını oluşturmamız gerekiyor. Çünkü Şanlıurfa’nın ekonomik düzeyi belli. Herkesin aracı olmayabilir. Ya da bir evde bir araç bulunuyor. Bu nedenle araç filosunu güçlendirmek için bunun alt yapısının hazırlanması gerekiyor.” dedi.  

 

Faruk Bayuk, “Bu komisyon özellikle o hatta vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu. O bölgede yaşanan yoğunluk nedeniyle plan bütçe komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum. Oradaki mağduriyetin giderilmesi üzerine yapılan bir çalışmadır.” diye konuştu.  

 

Uzun: Osmanbey güzergahında ulaşım ücretsiz olmalı

Araç sayısının artırılmasından sonra Abide ile Osmanbey Kampüsü arasındaki güzergahta ulaşımın ücretsiz olması talebinde bulunan Ruken Baran Uzun, “Büyükşehir Belediyesi tarafından araç filosunun artırılmasının yanı sıra o güzergahta ulaşımın ücretsiz olmasını da talep ediyoruz. Çünkü o güzergahta yolculuk yapanlar ya öğrenci ya da hasta yakınlarıdır. Aslında tamamen mağdur olan kesim. Araç sayısının artırılması durumunda söz konusu güzergahta otobüsün ücretsiz olması daha kolay olacaktır.” ifadelerini kullandı.  



Murat Doğan / Urfa Değişim



osmanbey hattında ücretsiz ulaşım talebi araç başı aylık 2 bin 400 tl ödeme yapılacak yıldırım: araç sayısının artırılmasının alt yapısı oluşturulmalı uzun: osmanbey güzergahında ulaşım ücretsiz olmalı Şanlıurfa büyükşehir belediye meclisi