Osmanbey hattının yoğunlunu azaltmak için…

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinde Abide ile Osmanbey Kampüsü arasında sefer yapan 90 nolu otobüs hattının yoğunluğunun azaltılması için özel halk otobüslerinin de aynı hatta günde 4 sefer yapması istendi.

Abide ile Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü arasındaki hatta sefer yapan 90 numaralı otobüsün sürekli yoğun olmasından dolayı tepkilere neden oluyor. Söz konusu hattaki yoğunluk Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısının ikinci birleşiminde gündeme getirildi.

 



Özel halk otobüsleri destek seferleri yapacak

Söz konusu 90 nolu hatta belediye otobüslerinin yetersiz kalması ve yoğunluğun artmasına karşı özel halk otobüslerinin de burada sefer yapmalarının önü açıldı. Özel halk otobüslerinin de 90 numaralı hatta sefer yapma ve indirim ya da ücretsiz ulaşım kartları için destek verilmesinin komisyona havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Bu durumda özel halk otobüsleri sabah saat 07.00-09.00 ile akşam saatlerinde 16.00-18.00 saatleri arasında sefer yapacak. Özel halk otobüslerinin sadece günde 4 sefer yapma sınırı getirilirken, bu otobüslerin her biri en fazla 50 olmak üzere günde 200 yolcu taşıyacak. Hatta yolculuk yapanların yüzde 75’i indirimli ulaşım kartını kullanmasından dolayı ise belediye tarafından özel halk otobüslere gelir desteği sağlanacak.



Urfa Değişim

osmanbey hattının yoğunlunu azaltmak için… Şanlıurfa büyükşehir belediye meclisi abide ile harran Üniversitesi osmanbey kampüsü 90 numaralı otobüsün sürekli yoğun olması söz konusu hattaki yoğunluk Özel halk otobüsleri destek seferleri yapacak