Oto galericiler sorunlarının çözülmesini istiyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesinin yapımı tamamlanıp, esnafın büyük bir kısmı yeni yere taşındı fakat esnafın iddiasına göre altyapıdaki sorunlar devam ediyor.

Şehir içinde kaldığı ve şehri işgal ettiği gerekçesiyle geçen yıl taşınan Galericiler sitesi, yeni yerinde de esnafa zorluk yaşatıyor. İddiaya göre ulaşım ve altyapı sorunları henüz giderilmedi.

325 iş yerinin bulunduğu ve 250 dönüm arazi üzerine kurulan oto galericiler sitesi esnafları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken birçok hizmetin henüz tamamlanmadığını söyledi. Oto galericiler şehir dışına çıktı fakat yeni yerinde sorunlar yaşamaya devam ediyor. Esnaflardan Mehmet Yarar, eski galericiler sitesinde ulaşım ve altyapı sorunu yaşamadıklarını belirterek, “Aşağıdaki yerimiz merkezi yerdi. Ulaşım açısından daha kolaydı ve herkesin rahatça gidip gelebileceği bir konumdaydı. Dolmuşlar vardı, müşteriler rahatlıkla gelip gidiyorlardı. Burada ise ulaşım çok zor, müşteriler buraya gelemiyor. Dolmuşlarla gelen de sıkıntı yaşıyor. Dolmuş direk buraya gelmiyor, dolayısıyla vatandaş buraya çok gelmek istemiyor” dedi.

“ALTYAPI SORUNLARIMIZ HALA DEVAM EDİYOR”
Ulaşım sorununun yanı sıra internet altyapılarının da olmadığını belirten esnaflar, elektrik sorununun da devam ettiğini söyledi. Sorunların giderilmesi noktasında ilgili birimlerle iletişime geçtiklerini ancak bir çözüm bulunamadığını belirten Mehmet Yarar, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan birisi de altyapı sorunu! Biz araçlarımızı yıkadığımızda bu su kanalizasyon giderine bağlanmadığından dolayı, en tepeden, sokaktan ve bütün dükkânların önünden açıktan bu su akıyor gidiyor. Bunun yanı sıra internet bağlantısı olsun, elektrik sorunları olsun,bir çok altyapı sorunları yaşamaktayız. Bu sorunlar hakkında, çeşitli münacatlarımız oldu fakat henüz bir çözüm önerisi tarafımıza iletilmedi” diye konuştu.

“YER DEĞİŞTİRDİK SORUNLARIMIZ DEĞİŞMEDİ”
Bölgeye giden yolun da henüz tamamlanmamasından şikayet eden Yarar, “En büyük Sorunlarımızdan biri ise, burada bir yol yapımı var. TOKİ’ YE giriş yapmışlar, o TOKİ’nin girişindeki yolu kapatmışlar. Ya bu yolu tamamen kapatsınlar, yâda açıyorsalar tamamen açsınlar. Çevre yolundaki yolun da açarsa, bizim için daha iyi olur. Akabe girişindeki yol akşamüzeri olduğunda gelen giden, araçlar kazalara neden olacak durumlar oluşturmaktadır. Yaklaşık bir yıldır bu yol çalışması devam ediyor. Bizlerde buraya geldiğimizden beri bu sıkıntıları çekiyoruz. Ne zaman yol açılacak, ne zaman biteceği, hakkında bizlere herhangi bir bilgi şuana kadar verilmedi. Tekrar bu konu hakkında ilgili birimlere şikâyetimizi bildirdik ama bu sıkıntımız gidermediler” şeklinde konuştu.

Abduselam Yavuz / Urfa Değişim