Otogar bahçesi mi? Çöp merkezi mi?

TAKİP ET

Şanlıurfa şehirlerarası otobüs terminalinin Esentepe Mahallesine bakan giriş kapısı yanındaki alan çöp ve pis kokular yüzünden vatandaş şikayetçi, belediye yetkililerine alanı temizlemesini isteyen vatandaşlar çağrıda bulundu.

2009 yılında faaliyete giren Şanlıurfa şehirlerarası otobüs terminalinde bulunan alan etrafa rastgele atılan çöpler yüzünden çöp toplama merkezine dönüşmüş. 2008 yılında inşaatına başlanan Şanlıurfa Otogarı, 2009 yılında hizmete açıldı. Bölgenin en modern tesislerinden biri olan otogar, 60 bin metrekare alan üzerine kuruldu.

2 ana kattan oluşan Şanlıurfa Otogarı’nda 30 adet peron ve bilet satış gişesi bulunan, binanın alt katı ilçelere ve yakın illere giden minibüslere ayrılmışken, üst kat ise şehirlerarası otobüslere hizmet verecek şekilde tasarlandı.

Merkezi havalandırma ve asansörler ile konfor sunmakta olan otogarda yolcuların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için restoran, cafe ve diğer iş yerleri bulunana terminal, 220 araçlık otoparkı ile yolcu yakınlarını da hesaba katan Şanlıurfa Otogarı’ndan büyük şehirlere, uzak illerle ve civar ilçelere otobüs ve minibüs seferleri düzenlenmektedir.

Şehir içi ulaşımında bu araçları kullanarak istenilen noktaya ulaşım sağlayabilme imkânı sağlayan Terminal’in Esentepe Mahallesine bakan giriş kapısı yanında bulunan alan adeta bir çöp toplama merkezi haline gelmiş durumda.

Otogar’ın özelikle çevre illerden gelen vatandaşların sıklıkla kullandığını belirten Şanlıurfalı vatandaşlar, bu alanı gören insanların Şanlıurfa hakkında temizlik konusunda kötü bir imaja sahip olacağını söyleyerek, bu alanın bir an önce temizlenerek yeşillendirilmesi gerektiğini belirtti.



Şanlıurfa’nın imajını sarsan bir görüntü olduğunu belirten vatandaşlar; “2009 Yılında çok güzel bir şekilde faaliyete başlayan Şanlıurfa şehirlerarası otobüs terminali, Şanlıurfa’nın il dışından gelen misafirlerini ilk karşılayan ve imajını sergileyen bir yer.

İlk etapta insanlar, gördükleri yeri ayak bastıkları alanların görünümü ile sınırlarlar. Şanlıurfa şehirlerarası otobüs terminali, ilk zamanlardaki gibi bakımlı değil. Özellikle Esentepe bölümünde bulunan ve yaya giriş kapısı yanındaki alanın temizlik problemi otogarın imajını sarsıyor.

Büyükşehir belediyesi tarafından kontrolü gerçekleştirilen Şanlıurfa şehirlerarası otobüs terminalinin bir an önce temizlik konusunda bakıma alınması gerektiği kanısındayız. Bu sayede Şanlıurfa şehirlerarası otobüs terminali yine ilk günkü gibi temiz ve bakımlı bir şekilde il dışından gelen vatandaşları daha temiz bir ortam ile karşılayacaktır” dedi.