'Oturulan binanın yapısına dikkat edilmeli'

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından deprem, yangın, sel ve taşkın gibi afetlerden korunmak için eğitim verildi.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan eğitim programında, binaların afetlere karşı dayanıklı olmasının önemi vurgulandı. Vatandaşlara, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışma çağrısı yapıldı.



Alınacak yaşamsal önlemlerin başında, vatandaşların oturduğu evin depreme dirençli olması gerektiğini belirten Şanlıurfa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Eğitmenleri, “Vatandaşların oturacakları evi kiralama veya satın alma durumunda evin büyüklüğü, manzarası veya konumu dışında yapı güvenliği açısından da araştırılması gereklidir. Evin yer aldığı binanın yapı ruhsatının ve yapı kullanma izin belgesinin bulunduğu teyit edilmelidir. Ayrıca, sonradan binaya etki edebilecek bir değişiklik yapılıp yapılmadığı soruşturulmalı, mümkünse binanın çevresinde kaçak yapılar bulunup bulunmadığını sözlü olarak öğrenmek gereklidir. Çünkü bu durumların hepsi evinizin, depreme dayanıklı olmasına etki edebilecektir" ifadelerini kullandılar.

 

‘oturulan binanın yapısına dikkat edilmeli’ Şanlıurfa İl afet acil durum müdürlüğü mehmet akif İnan eğitim ve araştırma hastanesi binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası riskler