Öz kaynaklar yetmeyince ihale mi yapıldı?

TAKİP ET

Kentin öz kaynakları ile kendine yetebilmek amacıyla asfalt şantiyesi kuran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi saatte 240 ton asfalt üretmesine rağmen geçtiğimiz ay 13 ilçede yol yapım çalışması için ihaleye çıktı. Büyükşehir kendi ürettiği asfalta rağmen ihaleye çıkması akıllara öz kaynaklar yetmiyor mu sorusunu getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi saatlik 60 ton sıcak asfaltın üretildiği eski şantiyeye doğal gaz ile çalışan yeni sistem ile saatte 240 ton sıcak asfalt üretimine başladı. Çevreci asfalt plenti ile üretilen asfaltın nakliyesinde ise 10 tır dahil edildi.

240 saatte asfalt üretimi ile ilgili o dönem açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Asfalt plentimiz Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Çevreye duyarlı, doğal gaz ile çalışan asfalt plentimiz saatte 240 ton asfalt üretmektedir. Üretilecek olan asfalt için de 10 adet TIR aldık. Şanlıurfa’da kullanılmak üzere asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Bunun içinde araç ve gereçlerimizi alarak bugün kurulumunu yapıyoruz. Uzun süredir beklediğimiz iş makinesi ile ve doğal gaz sistemiyle çok ucuz maliyetle üretim yapacağız. Şanlıurfa’da kullanacağımız asfaltı kentimiz üreterek kendimiz işleyeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

DIŞARIYA BAĞIMLILIK TAMAMEN ORTADAN KALKACAKTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kent merkezi ve ilçelerdeki hizmetlerin daha hızlı, kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla önem verdiği projelerden biri olan modern asfalt ve beton laboratuvarı sayesinde dışarıya bağımlılık tamamen ortadan kaldıracağını açıklaması üzerinden aylar geçti ve üretim arttı. Ancak geçen süre zarfından sonra yol yapım için Büyükşehir’in asfalt ihalesine girmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA ASFALT İHALESİ YAPILDI

Büyükşehir’in 11 Şubat 2022 Cuma tarihinde ilana çıktığı ve 21 Mart 2022 Pazartesi günü firma tekliflerini aldığı 2022/95129 ihale kayıt numaralı (İKN) Şanlıurfa Merkez ve Kırsal İlçeler BSK Yol Yapım İşi ihalesinin sözleşme bilgileri yayınlandı. Sözleşmeye göre yaklaşık maliyeti 2022 yılı eşik değeri olan 146.815.969,,-TL’ye çok yakın bir şekilde 141.150.676 TL olarak belirlenen yatırımın inşaatını, yüzde -46,30yüzde  kırımla ve 75.794.800 TL ihale bedeli ile bir firma gerçekleştirecek. Yatırım merkez ve ilçelerde inşa edilecek. Yatırım kapsamında 220 bin ton PMT, 190 bin ton Binder, Aşınla Asfalt Yama ve 420 bin ton nakliye işi yapılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 240 ton asfalt üretme