Öz Sağlık-İş sendikasına kayyım kararı

TAKİP ET

Yargıtay, Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası'nın (Öz Sağlık-İş) 3. Olağan Genel Kurulunda gerçekleştirilen delege seçimleri hakkında açılan dosyayı bozarak, kayyım kararı verdi.

Öz Sağlık İş sendikasının 20-21 Kasım 2021'de gerçekleştirdiği 3.Olağan genel kurulu iptal edildi. Yargıtay 9.Hukuk Dairesinin tarafından verilen karara göre olağan genel kurulu kanun ve tüzük hükümlerine göre en kısa zamanda toplamak, delege seçimlerini yapmak ve yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar kuruluşu yönetmekle görevli 3 kayyım tayinine karar verildi.

Yargıtay kararına göre; Öz Sağlık İş sendikasının 3 olağan genel kurulunun icrası için tüm Türkiye genelinde yapılan delege seçimlerinin iptali ve seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilirken, ayrıca 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen sendika üçüncü olağan genel kurulunun iptali ile tüm delege seçimlerinin yeniden yapılması ve Sendikanın yeni yönetim kurulu seçilinceye kadar görev yapmak üzere üç kayyımın görevlendirilmesine hükmedildi.

Öz Sağlık-İş sendikası kayyım kararı Yargıtay Yargıtay haberleri Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Olağan Genel Kurulu