Özak Tekstil işçilerine jandarma müdahalesi! Gözaltılar var

TAKİP ET

Şanlıurfa'da iş durdurma eylemleri devam eden Özak Tekstil işçileri, jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı. BİRTEK-SEN, sendika genel başkanı ve iki sendika yöneticisi ile birlikte 19 işçinin de gözaltına alındığını duyurdu.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özak Tekstil’de çalışan işçiler, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı 27 Kasım’dan bu yana iş bırakma eylemi yapıyor.

İş durdurma eylemleri devam eden işçilere bu sabah jandarma jop ve biber gazıyla müdahale etti. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, sendikanın örgütlenme uzmanları Deniz Kar ve Mazlum Ayçiçek'in de aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

BİRTEK-SEN'den yapılan açıklamada "Bu sabah Özak Tekstil önünde direnişe jandarmanın gazlı coplu müdahalesiyle başladık. Sendika Genel Başkanımız, iki sendika yöneticimiz ve 19 işçi toplam 22 kişi gözaltına alındı. Özak işçileri mücadeleye devam ediyor. Saldırı sonrası fabrikada çalışan işçiler de aramıza katıldı. Direne direne kazanacağız" ifadelerine yer verildi.

TANAL’DAN MÜDAHALEYE TEPKİ

Şanlıurfa'da fabrika önünde haklarını talep eden Özak Tekstil işçilerine jandarma marifetiyle müdahale edildiğini ifade eden CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal, kolluk kuvvetlerinin müdahalesinin keyfi ve orantısız olduğunu belirterek şu paylaşımı yaptı: “Her zaman patronlardan yana tavır alan AKP iktidarı, Özak Tekstil işçilerini baskıyla sindiremez!

Anayasamızın 34. maddesine göre, herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Aynı zamanda sendika hakkı da anayasal bir haktır.

Devletin ilgili birimlerini anayasaya uymaya davet ediyoruz.

Patronu korumak yerine Özak Tekstil işçilerinin mağduriyetini giderin!

Jandarma müdahalesi sonrası gözaltına alınan işçilerin de derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz!”

Şanlıurfa'da fabrika önünde haklarını talep eden Özak Tekstil işçilerine jandarma marifetiyle müdahale edildi.

Kolluk kuvvetlerinin bu müdahalesi, keyfi ve orantısızdır.

Her zaman patronlardan yana tavır alan AKP iktidarı, Özak Tekstil işçilerini baskıyla sindiremez!… pic.twitter.com/GHSczfTzQj

— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) December 6, 2023

Özak Tekstil işçileri CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri