Özdiker Kuyumcular Çarsısı yılan hikâyesine döndü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçen yıl yıkılması beklenen Özdiker Kuyumcular Çarsısı adeta yılan hikâyesine döndü.

Çarsı esnafının bir kısmı ile anlaşıp yıkıma başlanan Özdiker Kuyumcular Çarsısı'nda Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, kaş yapayım derken adeta göz çıkardı.

Yıkılan bazı dükkânlar hem çevre kirliğine hem de görüntü kirliliğine neden oluyor. Yıkılan dükkânlarda biriken çöp yığınları Şanlıurfa’ya gelen turistleri hem görüntü olarak  hem de çevreye yaydığı koku olarak şehrin imajını kötü etkiliyor.

Yılan hikayesine dönen Özdiker Kuyumcular Çarşısının akıbetinin ne olacağı daha bilinmiyor. Yarım yamalak yıkımı başlayan Özdiker Kuyumcular Çarsısının yıkılma işleminin bu kadar uzun sürmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kredisini yavaş yavaş bitiriyor.

Yıkılan dükkanların çevreye verdiği rahatsızlık hakkında konuşan eski meclis üyesi Bilal Tekatlı duruma şöyle tepki gösterdi ”Ş.Urfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yarım yamalak yıkılan Özdiker Kuyumcular Çarşısı karşısında bulunan Gümrük Hanı ve Tarihi yerleri gezmek isteyen insanlar artık burunlarını tutmak zorunda kalarak geçiyorlar. Orası artık lağım ve pislikten geçilmiyor”

Sondakika Urfa Haberler Zeynel Beyazgül