Özel hastanede koronaya davetiye

TAKİP ET

Şanlıurfa'da özel bir hastanede muayene olmaya giden hastalar sosyal mesafe kuralına uymadan iç içe oturmaları salgına davetiye çıkardı. Sıraya giren hastalar içerisinde yaşlılar ve çocuklar da bulunuyor.

Kent genelinde devlet hastanelerinde randevu sistemi ile gün almaya çalışan vatandaşlar 10 gün ile 15 gün sonrasına ancak gün alabiliyor. Devlet hastanelerinde bu şekilde yoğunluk yaşanırken özel hastanelere yönelen vatandaşlar bu sefer aşırı bir kalabalık ile karşılaşıyor. Sosyal mesafenin yok olduğu bu durumda koronaya davetiye çıkıyor.

 

Gizli taziyeler ve asker uğurlamaları salgını arttırdı

Tüm Dünya’yı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını günden güne artmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da artmaya başlayan salgın hastalık vatandaşların vurdumduymazlığı sayesinde zirve noktasına ulaşmaya başladı. Özellikle gizli yapılan taziyeler, asker uğurlamaları, sıra geceleri, maske ve sosyal mesafe kuralına riayet edilmemesi salgının Şanlıurfa’da artmasındaki en önemli etkenler olarak göze çarptı. Şanlıurfa’da özel bir hastanedeki bu görüntüler adeta pes dedirtti.

 

Hastanelerde test kuyrukları oluştu!

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif İnan Hastanesi’de çekilen bir fotoğrafta koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk sosyal medyanın gündemine girmişti. Salgın hastalığın Şanlıurfa’da hemen hemen zirve yapmasının ardından akraba ve eş dostları virüse bulaşan vatandaşlar test yapmak için hastanelere akın ettiler.

 

 



Özel hastanede sosyal mesafe yok sayıldı!

Gerek korona virüs testi yaptırmak ve gerekse normal polikliniklere giden hastalar hastane içerisinde uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı özel hastanedeki kalabalık salgının yayılması için uygun ortamı oluşturdu. Devlet hastanelerindeki yoğunluk nedeniyle bir gün sonrasına randevu alamayan hasta kişiler özel hastanelerin yolunu tutunca yoğunluk meydana geldi.

 

Özel hastanede tedbir alınmadı iddiası

Urfa’da özel bir hastanede çekilen fotoğraflarda aşırı bir kalabalık ortamda muayene olmak isteyen vatandaşlar iç içe geçerek sırasını bekliyor. Sırada bekleyenler arasında çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınlar da yer alıyor. Fotoğrafta ile ilgili konuşan vatandaşlar tedbir alınmadığını iddia etti.