Özşavlı, Viranşehir il olsun dedi beklemedik yerden gol yedi!

TAKİP ET

Ak Parti 27 Dönem Şanlıurfa Milletvekili olan Halil Özşavlı  son günlerde Türkiye'nin 100. Yılında 100 il çıkışıyla ilgili açıklamada bulundu.

Eski vekil Halil Özşavlı “Son 2 gündür TV programlarında Bahçeli'nin 1000 ilçe 100 il önerisi ve Ak Parti'nin bu öneriye sıcak baktığı konuşuluyor. Ancak il olabilecek ilçeler sayılırken Şanlıurfa'nın sadece Siverek ilçesi zikrediliyor. Oysa hem Siverek hem Viranşehir ilçesi il olma şartlarına haizdir.” dedi.

Bir çok kez il olma sözü verilen fakat her seçim sonrası kaderine terk edilen Siverek’in tekrar il olma durumu olduğu ortaya atıldı. Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Yüzyılı hedefiyle hızlı bir başlangıç yapacağı ve nüfusu 100 bini geçen, 8 ayrı kriteri karşılayan 19 ilçenin il yapılması için çalışma başlatıldı.

İl yapılacak Aday ilçeler arasında yaklaşık 300 bin nüfusu bulunan Siverek de yer aldığı öne sürüldü. 100 il açıklamasını aslen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. 28. Dönemin ilk grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet'in 100. yılına Türkiye'nin 100 ille girmesinin yakışık alacağını söyledi. Daha önce de gündeme getirilen konu hakkında, MHP ve AK Parti'de bir çalışma yürütüldüğü öğrenildi. İlçelerin ekonomik yapısı, şehirleşme durumu, ulaşım alt yapısı gibi çok çeşitli alanlarda yapılacak incelemeler sonrasında il olacak 19 ilçe belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde konu gündeme gelir ve karar alınırsa AK Parti ve MHP kurmaylarının yaptığı çalışmalar hızlandırılarak konu TBMM gündemine taşınacak. Tüm gelişmeler yaşanırken Ak Parti’nin eski vekili olan Halil Özşavlı, sadece Siverek’in değil Viranşehir’inde il olması gerektiğini vurguladı.

Özşavlı, Viranşehir’de verdiği sözleri yerine getirmemesinden dolayı da vatandaşlar tarafından çoğu kez topa tutuldu. Daha önce bazı köylere İsrail benzetmesi yapan ve görüşmeye çağırdığı muhtarlara “lan siz kimsiniz” sözlerini sarf etmesiyle gündeme düştü

Viranşehir’in il olması gerektiğini vurgulayan Özşavlı, “Son 2 gündür TV programlarında Sn. Bahçeli'nin 1000 ilçe 100 il önerisi ve Ak Parti'nin bu öneriye sıcak baktığı konuşuluyor. Ancak il olabilecek ilçeler sayılırken Şanlıurfa'nın sadece Siverek ilçesi zikrediliyor. Oysa hem Siverek hem Viranşehir ilçesi il olma şartlarına haizdir. Viranşehir ilçemiz de sahip olduğu 200 bin civarında nüfus, ipek yolu yani Habur'dan Kuzey Irak'a oradan Basra körfezine kadar uzanan uluslararası transit yol ve geniş kırsal alan hinterlandı ile il olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Dahil tüm Urfalı siyasiler ile tüm Viranşehirliler Urfa'da sadece Siverek değil aynı zamanda Viranşehir ilçemizin de il olması için seslerini gereken yerlere duyurmak için üstün çaba sarf etmelidir. Viranşehir sahip olduğu nüfus, kadim tarih, kültürel miras ve tarımsal üretim..” dedi.

“SİYASİLERİN EN SON AKIL ALACAĞI KİŞİ SENSİN”

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Halil Özşavlı, seçim bölgesi olan Viranşehir’in Atşane (Elgün) Köyü’ne 'Küçük İsrail' benzetmesini hatırlatan bir sosyal medya kullanıcısı Asye Bilici, “Keşke vekilken de bazı köyleri İsrailli olmakla bile suçlayacağınıza böyle Viranşehir’le ilgilenseydiniz. Sanırım siyasilerin en son akıl danışacağı kişi siz olabilirsiniz. Siz olmalısınız” ifadelerini kullandı

 

Şanlıurfa Özşavlı Halil Gol Siverek Viranşehir