Pahalıya patlayan indirim! 

TAKİP ET

Tercihini istihdam ve üretimden yana yapan Türkiye'nin, küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi'ne ait marketlerin sayısının da 3 bine çıkarılacağını gecen aylarda açıklamıştı.

 “Milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar var ama bu dünyanın da sorunu. Siz bakmayın Avrupa’dan ABD'ye kadar gelişmiş ülkelerin sanki böyle bir sorunları yokmuş gibi davrandığına. Emin olun onların başındaki kara bulutların taşıdığı felaket yağmurları bizim yaşadıklarımızla mukayese edilmez. Bak doğal gaz bulamıyorlar, marketlerin rafları Avrupa'da boş. Şimdi biz Tarım Kredi Kooperatifleri ile vatandaşımıza daha ucuza ürünlerimizi satmaya başladık.’ dedi. 

Bu artarak devam edecek ve 1300 marketi süratle 2 bin, 2 bin 500, 3 bine çıkaracağız. Benim vatandaşım Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ucuz ürün almaya devam edecek. Türkiye yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak ekonomik modelini değiştirdiği için küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır, öyle de oluyor. Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların vatandaşların günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz.” Diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri iddiaya göre bazı Tarım Kooperatifleri  tarafından kaile  alınmadığı ve Tarım Kredi Kooperatifleri, vatandaşlara ucuza mal satmak yerine süper market fiyatına ve ya bir üst fiyata satmaya çalıştığı ileri sürüldü.
 
İddiayı ileri süren, Şanlıurfa’da uzun zamandır  çiftçilik yapan Cevher Türk oldu.
Cevher Türk, Şanlıurfa’daki Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan malların, süper marketlerde satılan fiyatlardan yüksek olduğunu, ileri sürdü.

SÖZLERİME İNANMAYAN GİTSİN BAKSIN 
İleriye sürdüğü iddialar hakkında konuşan çiftçi Cevher Türk sözlerine inanmayanların Şanlıurfa Tarım Kredi Kooperatifine gidip bakmasını istedi.

Cevher Türk  Bugün söylediklerime bazıları yalan diyebilir ama ben gerçekleri söylüyorum. Gidip  Tarım Kredi Kooperatife sorabilirler. Bugün serbest piyasada Toros, Gemlik, İşeş Gübre biraz düşmüş. 18 TL’den 15.50 KR düşmüş. Şuanda Tarım Kredi Kooperatiflerinde 18.50 KR yani serbest piyasadan daha pahalıya satıyorlar. Bu doğru bir şey değildir yani. “ dedi.

İNDİRİM YERİNE HEP KALDIRIMLA KARŞILAŞIYORUZ!
Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fiyatların, süper marketlerden daha yüksek olduğunu iddia eden Türk, yaşanılan bu süreçte halka indirimli ürün vermek yerine daha yüksek fiyata ürün satmanın  doğru olmadığını vurguladı.

Cevher Türk sözlerini şöyle sürdürdü.”Hani indirimli halka sunulacaktır. Tarım Kredi Kooperatifi devlete bağlıdır yani, piyasanın daha altında ürün satmak gerekirken piyasanın üstünde satmalarına anlam veremiyorum. Tarım Kredi Kooperatiflerin açtığı marketlerde keza durum bundan ibaret  “

TARIM KREDİ KOOPERTİFLERİN MARKETLERİNDE YİNE ÖYLE 
Tarım Kredi Kooperatiflerin bünyesindeki marketlerde de piyasanın üstünde fiyatlara satıldığını belirten Cevher Türk, “Biz Tarım Kredi Kooperatifine üye olduğumuz için bize bazı ürünleri ucuza vermesi gerekiyor, ama tam tersini yapıyorlar, misal bir yağ marketlerde 60 TL’dir Tarım Kredi Kooperatifleri bizlere 70- 75 TL’ye veriyorlar. Bunu anlamıyoruz yani yetkililerin kısa sürede Tarım Kredi Kooperatiflerinde incelmelerde bulunmaları gerekiyor. “ dedi.

Pahalıya patlayan Tercihini istihdam ve üretimden yana yapan küresel fırtınadan Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifi