Pamuk üreticisi hariç tüm çiftçiler fiyatlardan memnun

TAKİP ET

Şeker pancarı hasadı başladı. Pancar üreticisi verilen fiyatlardan memnun kalırken paralarını peşin almanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bu durum Şanlıurfalı pamuk üreticilerini akla getirdi. Şanlıurfalı pamuk üreticileri verilen fiyatın masraflarını karşılamadığını söylüyorlar.

Şeker pancarında ilk hasat yapılmaya başlandı. Üretici memnun. Develi'nin Sindelhöyük mahallesinde pancar hasadı başladı. Pancara verilen fiyat çiftçilerin yüzünü güldürürken, paralarını gününde aldıklarını ifade eden çiftçiler Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'a teşekkür ediyor.

Sindelhöyük mahallesinde pancar hasadı yapan çiftçi Yunus Camuz "Şuanda pancar sökümü yapıyoruz. Devletimizden Allah razı olsun bu sene güzel fiyata çıkardı. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanımız Hüseyin Akay'da 10 lira pirim koydu söküm yapıyoruz şimdi" dedi.

Pancar için taban fiyatın 300 lira olarak açıklanmasına sevindiklerini ifade eden Yunus Camuz, "Cumhurbaşkanımıza da açıklanan bu karar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hüseyin Akay Başkanımızda çok güzel pirim veriyor paramızı gününde ödüyor, paramızı şekerimizi mazotumuzu gününde alıyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa da pamuk ekimi yapan çiftçiler yapılan ekimlerin masraflarını karşılamadığını belirten çiftçiler, hasadı başlayan pamuk için hükümetin aha olumlu bir fiyat açıklaması yapmasını beklediklerini söylediler.  

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati pamuk üreticisi pancar üreticisi tarım haberleri