Pandemi de aş evini unutmayalım

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle yemek dağıtımının durdurulduğu Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Derneği'nin ihtiyaç sahibi ailelere kuru gıda yardımı devam ediyor. Aşevi yetkilileri hayırsever vatandaşların desteklerini bekliyor.

Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında yaklaşık 1 yıla aşkın süredir sıcak yemeğin dağıtımının durdurulduğu Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevinde ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olmaması için kuru gıda dağıtımı yapılıyor.
Her gün 3 çeşit sıcak yemeğin çıktığı aşevinde pandemi nedeniyle yemek dağıtımına ara verildi. Aş evi yetkilileri ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olmaması ve yemek ihtiyaçlarının giderilmesi için kuru gıda dağıtımı yapıyor.
Aşevinde yığılma ve kalabalığın önüne geçmek amacıyla her gün belirli aralıklarla daha önceden belirlenen ailelere yardım yapılıyor.
Hayırsever vatandaşların desteği ile her geçen gün aile sayısı artan aşevinde yapılan yardımları alan vatandaşlar kendii evlerinde yemek yapıyor.
29 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere yemek yardımı yapan aşevi, ihtiyaç sahibi aileler ve hayırsever vatandaşlar arasında yardımların dağıtılmasında köprü görevini üstleniyor.