'Panik yapmayın; tedbir alın!'

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tehdidine karşı önlemlerin alındığını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, vatandaşların panik yapmamalarını buna karşın tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini belirtti. Vali Erin, Şanlıurfa'da ise şu ana kadar hiçbir şekilde koronavirüsün tespit edilmediği vurguladı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, koronavirüs nedeniyle Şanlıurfa’da alınan tedbirler ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. İlgili kurum müdürlerinin de katıldığı basın toplantısında alınan önlemler paylaşılırken, 11 Nisan etkinlikleri dahil tüm etkinliklerin de iptal edildiğinin altı çizildi.





Vali Erin, vatandaşların bir buçuk ay boyunca kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, gerekirse taziyelere bile gitmemelerini tavsiye ederek, bu tür görevlerinin telefon aracılıyla yapılmasını istedi. Paniğe gerek olmadığını da belirten Vali Erin, yetkililerin açıklamaları dışında hiçbir bilgiye itibar edilmemesi konusunda da uyardı.



Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla birlikte Cumhurbaşkanlığımızdan ve Sağlık Bakanlığımızdan gelen talimatlarla Şanlıurfa’da ilk günden bu yana gereken tedbirler alınmış durumda. Bu konuda çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Şanlıurfa’da çalışmaların yapılmadığı ve kurumların tedbir almadığı söylemleri üzerine bir bu bilgilendirme toplantısını yapma gerekliliği duyduk. Türkiye alınan tedbirler sayesinde şu anda çok iyi durumdadır. Komşu ülkelerimizde vakaların hızla arttığını takip ediyoruz. Buna karşın Türkiye’de yurt dışından gelenler ve koronavirüs tespit edilenlerden başka bir vaka görülmüyor.” dedi.  

 

‘Güvenli bölgede de tedbirler alındı’

Güvenli bölgede de gereken tedbirlerin alındığının altını çizen Vali Erin, “Koronavirüs salgınına karşı birtakım tedbirler alınırken, bu kapsamda okullar tatil edildi, idari izinler verildi. Çocuklarına bakmak zorunluluğu olan ve çalışan annelerin durumu da bu tedbirler arasında yer aldı. Bütün okullarımızda bu dezenfekte çalışmaları yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın birçoğunda bu çalışmalar yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri park bahçelerde, alışveriş merkezlerinde, havalimanı, otogarlar ve halkın yoğu olarak yaşadıkları alanlarda tedbirleri sıklaştırmış durumda. Yoğun olan Akçakale sınır kapısı ve sınırın diğer tarafında bulunan güvenlik güçlerimiz de bu konuda tedbirlerini artırmış durumda. Güvenli bölgedeki hem vatandaşlarımızda hem de vatandaşımız olmayan kişilerde sağlık muayeneleri yapılıyor.” diye konuştu.  

 



‘Endişe edecek bir durum yoktur’

Bu durumda endişeye gerek olmadığını belirten Erin, “İnşallah olumsuz bir durumla karşılaşmayacağız. Ama buna yönelik de aldığımız tedbirler vardır. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olmalı. Cumhurbaşkanlığımızdan ve ilgili bakanlıklarımızdan gelen talimatlar doğrultusunda ne gerekiyorsa yapılıyor. Bu süreçte ilave olarak bazı önlemlerin alınması gerekiyor. Örneğin taziye evleri gibi yoğun olan yerlere ziyaret sıklığının azaltılması gerekiyor. Bilindiği gibi birçok konferans, paneli forum gibi etkinliklerin bir kısmı ertelenirken, bir kısmı da iptal edildi. Bunlara uymak gerekiyor. Bir şey olmaz dememek lazım. Bu durumda endişe edecek bir durum bulunmuyor. Bu durum ile ilgili yaşanan ne varsa gizlemeden, saklamadan açık bir şekilde aktaracağımızdan hiçbir şekilde şüpheniz olmasın.” ifadelerini kullandı.  



‘Hepsinin sonucu temiz çıktı; Umreden dönenler inceleniyor’

Vali Erin, şu ana kadar kentte 14 şüpheli vakanın görüldüğünü, hepsinin sonuçlarının temiz çıktığını açıkladı. Umre'den Şanlıurfa'ya dönen 994 kişinin de incelendiğini ifade eden Vali Erin, sonuçların temiz olduğunu söyledi. Vali Erin, koronavirüs sonrasında malzemeler üzerinden fırsatçılık yapanlara yönelik olarak da kapsamlı operasyonların yapılacağını aktardı.

 



Başkan Beyazgül: Tüm etkinlikleri iptal ettik

Toplantıda koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise düzenlenecek olan tüm etkinliklerin iptal edildiğini belirtti. Beyazgül, “Cumhurbaşkanlığı bünyesinde alınan tedbirler doğrultusunda tüm talimatları uyguluyoruz. Toplamda 110 personelimiz dezenfekte çalışmalarını sürdürmektedir. Bu salgının yayılmaması için çalışmalarımız sürdürülmektedir. Panik yok tedbir var. Şehrimizin her yerinde de tedbir amaçlı çalışmalar uygulanıyor. Birçok etkinliğimiz tedbir amaçlı eş zamanlı olarak durduruldu. Daha önce de söylediğim gibi 2 tane önemli etkinliğimiz biri 11 Nisan, diğeri Ramazan etkinliğimiz. 11 Nisan etkinliğimiz kitlesel oluşma sağlayan birçok etkinliği vardı. Bu etkinliklerin bu virüsün yayılmaması açısından bunların birçoğu iptal edildi. Bir diğer Ramazan etkinliğimiz de iptal edilmiştir. Ramazanda toplu yemeklerin de iptali söz konusudur. Başka bir yöntem, kendi insanımıza ihtiyacı olan insanlarımıza ulaşmanın başka bir yolunu inşallah bulacağız. Gerekli tüm bilgileri resmi olarak vatandaşlarımıza vereceğiz bunun haricinde verilen yanlış bilgilere vatandaşımız itibar etmesinler. şeklinde ifade etti.



Urfa Değişim



 

‘panik yapmayın; tedbir alın!’ koronavirüs salgını tehdidine karşı önlemler Şanlıurfa valisi abdullah erin Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül